3 redenen om een minilening af te sluiten

Wilt u graag geld lenen? Misschien is het afsluiten van een minilening dan iets voor u. Een minilening heeft verschillende voordelen. We noemen hieronder een aantal redenen waarom wat de voordelen van deze lening zijn.

Snel beschikbaar

Een minilening wordt ook wel een microkrediet, flitskrediet of flitslening genoemd. Een groot voordeel is dat het geld snel na het afsluiten op uw rekening staat. Soms ontvangt u zelfs binnen enkele uren het geld op uw rekening. In verhouding betaalt u wel meer rente. Vergelijk daarom goed onze verschillende mogelijkheden voor een minilening.

Voor onverwachte zaken

Bij een minilening gaat het om het lenen van een klein bedrag, zo ongeveer tot de 1000 euro. Het afsluiten van zo’n lening is dus ideaal wanneer bijvoorbeeld uw wasmachine of koelkast stuk gaat en u heeft uw salaris nog niet ontvangen. Met het geleende geld kunt u toch aanschaffen wat u nodig heeft.

Makkelijker terugbetalen

Omdat het bedrag dat u leent relatief kleiner is bij een minilening, kunt u het bedrag ook eerder afbetalen. Geen langlopende rentes en al te hoge kosten dus. Wanneer u uw minilening hebt afbetaald, kunt u er gemakkelijker voor kiezen om nog een keer een lening af te sluiten als u onverwacht ergens geld voor nodig hebt.

Vergelijken minilening

Omdat de verschillen tussen aanbieders groot kunnen zijn, doet u er goed aan om diverse minileningen met elkaar te vergelijken. Bij iedere aanbieder kunnen rente, snelheid van de storting en termijn waarin de lening afgelost moet worden, van elkaar afwijken. Door op onze site te vergelijken kunt u soms tientallen euro’s besparen.

Voorwaarden afsluiten minilening

Wanneer u een minilening wilt afsluiten gelden er echter enkele voorwaarden:

  • U moet woonachtig zijn in Nederland en de Nederlandse nationaliteit hebben
  • U dient tussen de 21 en 65 jaar te zijn
  • U heeft geen uitkering
  • Een minilening dient meestal tussen de 15 en 30 dagen te worden terugbetaald
  • In sommige gevallen dient u een bewijs van inkomen aan te leveren of een recent bankafschrift