Alternatief voor een Mastercard krediet

Heb je een Mastercard krediet of krijg je daarmee te maken omdat je een aankoop niet meteen kunt afrekenen? Houd er rekening mee dat de kosten daarvan behoorlijk kunnen oplopen en dat er geen verplichte aflossing bestaat. Het betekent in de praktijk dat je het krediet langere tijd door kunt laten lopen, waardoor je uiteindelijk relatief hoge kosten betaalt. Het is in plaats daarvan verstandig om kritisch te kijken naar het Mastercard krediet en dat af te lossen of over te sluiten zodra je die mogelijkheid hebt. Je voorkomt op die manier hoge kosten, terwijl je wel de aankopen kunt doen die je wenst.

top 3 minileningen

Ongewenst Mastercard krediet

Krijg je te maken met een ongewenst Mastercard krediet of heb je daar op dit moment al mee te maken? Zodra je een aankoop doet met een creditcard wordt het geld niet meteen van je rekening afgeschreven. Dat gebeurt over het algemeen aan het eind van de maand. Heb je op dat moment niet genoeg geld op je rekening staan? Dan is er automatisch sprake van een Mastercard krediet. Dit kan echter behoorlijk in de papieren lopen. Je betaalt een hoge rente en er bestaan op voorhand geen plan om dit af te lossen.

Lening oversluiten

Gelukkig kun je het Mastercard krediet oversluiten. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het krediet over te sluiten naar een minilening. Stel dat je €500 aan Mastercard krediet hebt opgelopen en dat je daar eigenlijk zo snel mogelijk vanaf wilt. Je kunt dan een minilening afsluiten voor datzelfde bedrag van €500. Dat geld kun je dan gebruiken om het Mastercard krediet weer af te lossen. Je bent daar direct vanaf, terwijl je vervolgens een paar weken de tijd hebt om de minilening af te lossen. Op die manier kun je op voorhand een plan maken om het bedrag terug te betalen en krijg je niet ineens te maken met een ongewenst Mastercard krediet.

Mastercard krediet aflossen

Heb je het Mastercard krediet en wil je dat aflossen? Zorg er dan voor dat je daar zelf een plan voor maakt. Bekijk hoeveel krediet je hebt opgenomen en hoeveel je per maand of per week kunt afbetalen. Door daar op voorhand voor jezelf een plan voor te maken voorkom je dat je het krediet te lang aan zal houden en dat de kosten onnodig hoog oplopen. Het is bij een Mastercard krediet van belang om goed kritisch te zijn en zo snel mogelijk in actie te komen, zodat je de kosten in de hand kunt houden.