Belangrijkste redenen waarom mensen geld lenen

Steeds vaker lenen mensen geld om allerlei aankopen te kunnen doen. Voor velen is het prettig dat er leenmogelijkheden bestaan. Wanneer je niet direct het geld hebt om jouw nieuwe huis in te richten of die ene mooie auto te kopen, dan is het fijn dat je gespreid kunt betalen. We hebben voor u even op een rijtje gezet wat populaire uitgaven zijn waarvoor mensen geld lenen.

top 3 doorlopend krediet

1. Aankoop auto

Een nieuwe auto aankopen is een van de voornaamste redenen om een lening af te sluiten. Veel mensen zien de voordelen van een nieuwe auto, maar hebben niet direct het geld om de auto in één keer af te betalen. Dan komt een lening goed van pas. Door via een lening maandelijks een bedrag kwijt te zijn, is het toch mogelijk om de voor jou gedroomde auto te rijden.

2. Inrichting woning

Ben je net ingetrokken in je nieuwe woning? Ben je alleen nog op zoek naar mooie meubels en spulletjes voor de woonkamer, keuken, slaapkamers en badkamer? Dat gaat vaak heel veel geld kosten. Voor mensen die dit niet direct kunnen betalen, bestaat er de mogelijk om geld te lenen. In de praktijk blijkt dat veel mensen dit dan ook doen, zodat ze toch snel op jouw favoriete bank tv kan kijken en dat je lekker kunt koken op jouw pas gekochte kookeiland.

3. De boot

Het is dan wel de minderheid in ons land, maar veel mensen die een boot hebben, die hebben hun aankoop gedaan met geleend geld. Niet zo gek, want een gemiddelde boot is niet goedkoop. Zo kun je met een maandelijkse betalingsregeling lekker het water op en met een glas champagne genieten van jouw bootreis.

4. Huis kopen

Deze hoort eigenlijk niet helemaal in dit rijtje. Natuurlijk wordt het meeste geleend door mensen om een huis te kopen, maar omdat het hier om een andere lening gaat dan een persoonlijke lening (bij een huis wordt er namelijk een hypotheek afgesloten) spreken we hier over een andere lening dat in bovenstaande voorbeelden. Neemt niet weg dat het wel over geleend geld gaat. Als we met z’n allen geen hypotheek konden krijgen, dan zouden er maar weinig gekochte huizen zijn.