BKR opvragen: wat kost dat?

Je BKR opvragen en benieuwd wat daarbij komt kijken of wat daar de kosten voor zijn? Je dient je daarvoor te richten tot het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dit is de instelling die van alle Nederlanders bijhoudt welke leningen ze afsluiten en welke andere officiële kredieten ze aangaan. Je kunt de gegevens bij het BKR opvragen om na te gaan hoe je er zelf voor staat er of er sprake is van een eventuele achterstand.

top 3 minileningen

BKR opvragen op papier

Wil je de gegevens bij het BKR opvragen? Je kunt dit allereerst op papier doen. De kosten daarvoor bedragen €4,95, exclusief de kosten voor de bezorging en identificatie. Je kunt de gegevens bij je aan de deur laten bezorgen of bijvoorbeeld op het postkantoor ophalen. Houd er rekening mee dat de kosten voor de bezorging en identificatie hoger kunnen zijn dan die voor het opvragen van de BKR gegevens zelf. Je kunt wat dat betreft het best je gegevens bij het BKR opvragen wanneer je reden hebt om te twijfelen aan de situatie of je zeker moet zijn van je gegevens.

Digitale toegang tot BKR gegevens

Daarnaast kun je de gegevens bij het BKR digitaal opvragen. In dat geval krijg je 1x een overzicht op papier en heb je vervolgens een jaar lang toegang tot je gegevens op internet. Je betaalt dan €7,50 per jaar. Het is wat dat betreft van belang om het tijdig zelf weer aan te geven wanneer je geen toegang meer wenst, om te voorkomen dat de kosten voor het opvragen van je BKR gegevens voor nog een jaar worden afgeschreven.

BKR opvragen en registratie verwijderen

Je kunt de gegevens bij het BKR opvragen op het moment dat je het idee hebt dat je een negatieve BKR registratie hebt. Je kunt op die manier nagaan waar die vandaan komt. Wil je de BKR registratie verwijderen? Houd er dan rekening mee dat je dat zelf helaas niet kunt doen. Het is de partij die de registratie heeft verzorgd die deze ook weer dient in te trekken. Je kunt de gegevens bij het BKR opvragen om na te gaan wie er voor de registratie heeft gezorgd, zodat je contact op kunt nemen.