Kan ik met mijn creditcard ook geld opnemen?

De creditcard biedt een aantal verschillende mogelijkheden. Het is in eerste instantie vooral een bankpas die zorgt voor wat extra geld achter de hand. Het maakt het mogelijk om alvast aankopen te doen, op het moment dat je het geld daarvoor nog niet (helemaal) beschikbaar hebt. Het is wat dat betreft de moeite waard om goed te kijken naar de verschillende mogelijkheden van een creditcard, bijvoorbeeld om geld op te nemen in Nederland en in het buitenland. Met name in het buitenland is het niet altijd mogelijk om gebruik te maken van een reguliere bankpas. Een creditcard kan dan uitkomst bieden.

Geld opnemen in Nederland

Je kunt de creditcard uiteraard ook gewoon gebruiken om geld op te nemen in Nederland. Dit betekent dat je een opname kunt doen voor een paar tientjes of een paar honderd euro, afhankelijk van wat je nodig hebt. Je kunt de creditcard gebruiken zoals je dat ook gewend bent van een bankpas. Dat betekent dat je een pincode nodig hebt om geld op te nemen, waardoor anderen dat niet zomaar kunnen doen als ze de creditcard eventueel vinden.

Geld opnemen in het buitenland

Je kunt de creditcard bovendien goed gebruiken om geld op te nemen in het buitenland. In veel van de gevallen is het niet mogelijk om geld op te nemen met een Maestro-pas, de organisatie achter veel van de bankpassen. Het gebruik van een creditcard is dan beter geschikt. MasterCard en VISA worden op tal van locaties geaccepteerd, waardoor het mogelijk is om ook in het buitenland geld op te nemen of betalingen te doen met de creditcard.

Betalingen doen met de creditcard

De betalingen met de creditcard kun je zowel in Nederland als in het buitenland en zowel offline als online doen. Wat dat betreft heb je tal van mogelijkheden met de creditcard, al dien je aan de andere kant natuurlijk wel rekening te houden met de kosten die daarmee gepaard gaan.

Het is verstandig om de kosten voor de creditcard goed op een rij te zetten, bijvoorbeeld in combinatie met de mogelijkheden die je daarmee hebt. Vind je het belangrijk om geld op te kunnen nemen of snel veel betalingen te kunnen doen? Het zijn duidelijke doelstellingen, waar je het gebruik van een creditcard goed op kunt afstemmen.