Doorlopend krediet aanvragen: hoe werkt dat?

Een doorlopend krediet aanvragen en benieuwd hoe dat werkt of wat er bij komt kijken? Je hebt online de mogelijkheid om een krediet aan te vragen, al is het verstandig om die eerst eens te berekenen. Je kunt op basis van je inkomen nagaan wat je maximaal kunt lenen, zodat je vervolgens geen onrealistische aanvraag zal doen.

top 3 doorlopend krediet

Wat is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet is een lening waarbij je tot een afgesproken maximum geld kunt opnemen. Stel dat je op basis van jouw inkomen maximaal €10.000 mag lenen, dan kun je zelf bepalen welk bedrag je daarvan wilt opnemen. Heb je op dit moment bijvoorbeeld €2.000 nodig? Je kunt dat geld dan opnemen, zodat je over dat deel daadwerkelijk rente gaat betalen. Je hebt dan nog €8.000 aan ruimte om opnieuw een bedrag op te nemen. Uiteraard zal je de eerste opname gaan aflossen. Wil je later opnieuw het volledige bedrag opnemen? Dat is geen probleem, met een doorlopend krediet ben je wat dat betreft flexibel tot aan de kredietlimiet.

Online doorlopend krediet berekenen

Voordat je een doorlopend krediet gaat aanvragen is het verstandig om die eerst eens te berekenen. Je voorkomt daarmee dat je een onrealistische aanvraag doet, bijvoorbeeld omdat je probeert meer te lenen dan wat er mogelijk is op basis van je inkomen. Maak een berekening van het maximale doorlopend krediet op basis van je bruto inkomen. Op basis daarvan kun je vervolgens nagaan welk deel je daarvan de komende tijd nodig hebt om je uitgaven te kunnen doen. Door vervolgens pas een doorlopend krediet aan te vragen voorkom je een afwijzing en zorg je er in plaats daarvan voor dat je vlot over het geld kunt beschikken.

Doorlopend krediet aanvragen

Je kunt online een doorlopend krediet aanvragen, zodra je weet wat je op basis van de berekening maximaal kunt lenen. Het is dan voldoende om aan te geven welk bedrag je graag wilt lenen en welk doel je daarmee voor ogen hebt. De geldverstrekker zal je uiteraard vragen om een aantal aanvullende gegevens, bijvoorbeeld om na te gaan wie je bent en om te kunnen controleren of je al andere kredieten hebt lopen. Indien alles in orde blijkt kun je online een doorlopend krediet aanvragen en vervolgens binnen een paar dagen de eerste opname doen, zodat je het geld tot je beschikking hebt.