Kan ik een doorlopend krediet afsluiten als student?

Een doorlopend krediet afsluiten als student? Benieuwd of dat mogelijk is? In de meeste gevallen zal dit je helaas niet lukken. Dat heeft te maken met het feit dat je daar een vast inkomen voor nodig hebt. De geldverstrekker vraagt daarom vanwege de mogelijkheid die je dan hebt om het geleende bedrag ook weer terug te betalen. Zodra je als student een doorlopend krediet zou afsluiten is de kans groot dat je te weinig inkomsten hebt om het geleende geld weer af te lossen, waardoor je op termijn in de problemen kunt komen.

top 3 doorlopend krediet

Doorlopend krediet afsluiten

Wil je een doorlopend krediet afsluiten? Dan is het allereerst verstandig om online te berekenen wat je maximaal kunt lenen. Je zorgt er op die manier voor dat goed duidelijk wordt wat je kunt verwachten van het krediet en of je voldoende kunt lenen om de komende tijd wat meer geld achter de hand te hebben. De kans is groot dat je als student nog weinig tot geen inkomen hebt, los van de studiefinanciering die je ontvangt. Het is op basis daarvan over het algemeen niet mogelijk om een doorlopend krediet af te sluiten.

Vast inkomen voor een doorlopend krediet

Uiteraard kun je online de voorwaarden voor een doorlopend krediet doornemen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Je kunt op die manier nagaan waar je aan dient te voldoen om een dergelijk krediet af te kunnen sluiten, zodat je daar alvast rekening mee kunt houden. Dit is vooral van belang op het moment dat je nadenkt over een doorlopend krediet en ben je van plan bent om een aanvraag in te dienen bij een geldverstrekker. Maak op voorhand een berekening en zorg ervoor dat je weet wat je maximaal kunt lenen op basis van je inkomen.

Alternatieve lening voor studenten

Kom je er als student achter dat het inderdaad niet mogelijk is om een doorlopend krediet af te sluiten, maar heb je de komende tijd wel wat extra geld nodig? Studenten kunnen gebruik maken van een geldlening bij DUO. Het is mogelijk om naast de studiefinanciering een bedrag per maand te lenen, dat op kan lopen tot enkele euro’s. Bijkomend voordeel? De rente op deze lening ligt lager dan die van een gemiddeld doorlopend krediet dat je kunt afsluiten.