Kan ik een doorlopend krediet in België afsluiten?

Wil je een doorlopend krediet in België afsluiten of ben je benieuwd hoe ze dat daar noemen? Over de grens bestaan er net als in Nederland een aantal mogelijkheden, opnieuw op basis van het inkomen dat je verdient. Indien je voldoende inkomen hebt kun je zowel in Nederland als in België een doorlopend krediet afsluiten. Heb je hier te maken met een negatieve BKR registratie en wil je uitwijken naar België of zoek je daar naar een scherpere rente? Het is altijd van belang om goed na te gaan of je het doorlopend krediet erbij kunt hebben, zonder dat je in de financiële problemen raakt.

top 3 doorlopend krediet

Doorlopend krediet in België

Je kunt online een doorlopend krediet in België aanvragen. Men spreekt daar over het algemeen van een ‘kredietopening’ maar het type lening is verder hetzelfde. Houd er rekening mee dat de Belgen daarnaast spreken van een ‘rentevoet’ in plaats van de ‘rente’. Er is op het gebied van taal sprake van een aantal verschillen, aan de hand waarvan je daar een krediet kunt aanvragen. Wanneer je een doorlopend krediet in België wilt afsluiten is het verstandig om in een vroeg stadium aan te geven dat je afkomstig bent uit Nederland.

Online doorlopend krediet in België aanvragen

Je kunt online een doorlopend krediet in België aanvragen, bijvoorbeeld wanneer je vanuit het verleden een negatieve BKR registratie in Nederland hebt. Het duurt dan tot 5 jaar totdat je weer de reguliere mogelijkheden hebt om geld te lenen, tijd die je wellicht niet hebt. De kredieten in België kunnen dan een goed alternatief vormen, mits je er zelf voor kunt zorgen dat je de rentevoet kunt betalen en dat je het bedrag dat je leent op termijn ook weer netjes kunt aflossen.

Mogelijkheden in Nederland

Aan de andere kant benieuwd naar de mogelijkheden in Nederland? Je kunt de mogelijkheden voor een doorlopend krediet in België vergelijken met die in Nederland, zodat je goed weet waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. Om de mogelijkheden in Nederland te vergelijken is het voldoende om de verschillende aanbieders op een rij te zetten. Je kunt aan de hand daarvan eenvoudig nagaan wat er mogelijk is en hoe je ervoor zorgt dat je een krediet kunt afsluiten voor de uitgave die je wilt doen of het bedrag dat je de komende tijd extra achter de hand wilt houden.