Kan ik een doorlopend krediet omzetten naar een persoonlijke lening?

Heb je op dit moment een doorlopend krediet en wil je dat omzetten naar een persoonlijke lening? Er bestaan mogelijkheden, het is zelfs minder lastig dan andersom. Het is wat dat betreft moeilijker om een persoonlijke lening om te zetten naar een doorlopend krediet dan van een doorlopend krediet naar een persoonlijke lening. Dat heeft te maken met de flexibiliteit die je hebt met een doorlopend krediet.

top 3 doorlopend krediet

Leningen vergelijken

Wil je de leningen vergelijken? Kijk goed naar bijvoorbeeld de rente die je betaalt en de aflossingen die je kunt doen op het krediet. Je zorgt er daarmee voor dat je de kosten goed op een rij kunt zetten. Houd er rekening mee dat vooral de kosten over de gehele looptijd interessant zijn. Een lagere rente op een doorlopend krediet is bijvoorbeeld interessant, mits je de looptijd van de lening gelijk kunt houden aan die van het doorlopend krediet. Pas wanneer je het krediet tijdig aflost zorg je er ook op de lange termijn voor dat de kosten lager uitvallen.

Doorlopend krediet aflossen

Wil je een doorlopend krediet omzetten naar een persoonlijke lening? Houd er rekening mee dat je dan eerst het doorlopend krediet dient af te lossen. Dat is over het algemeen gelukkig geen probleem, omdat je een grote mate van flexibiliteit hebt. Het betekent in de praktijk dat je zonder problemen de huidige lening kunt aflossen. Om het bedrag daarvoor bij elkaar te krijgen kun je de persoonlijke lening afsluiten. Die gebruik je als het ware om van de eerste lening af te kunnen komen. Je wisselt het doorlopend krediet op die manier in voor de persoonlijke lening die je wilt aangaan.

Persoonlijke lening afsluiten

Je kunt de persoonlijke lening afsluiten op basis van bijvoorbeeld het inkomen dat je ook hebt gebruikt om het doorlopend krediet aan te gaan. Het is uiteraard van belang dat je aangeeft dat je het geld wilt gebruiken om de bestaande lening af te lossen. Dit werkt het best wanneer je de beide kredieten afsluit bij dezelfde geldverstrekker, omdat je de bedragen dan als het ware met elkaar kunt laten verrekenen. Op die manier kun je een doorlopend krediet omzetten naar een persoonlijke lening, zodat je daarop bijvoorbeeld structureel kunt gaan aflossen.