Het doorlopend krediet: niet zonder vast contract of inkomen

Een doorlopend krediet afsluiten en benieuwd met welke voorwaarden je rekening dient te houden? Het is in ieder geval van belang dat je een vast contract hebt en dat je voldoende inkomen verdient. Is daar (nog) geen sprake van? Dan zal het helaas lastig zijn om een doorlopend krediet af te sluiten. Dat heeft te maken met het feit dat de geldverstrekker dan teveel risico loopt, omdat je het geleende bedrag mogelijk niet terug kunt betalen.

top 3 doorlopend krediet

Toch een doorlopend krediet afsluiten wanneer je geen vast contract of voldoende inkomen hebt? Er bestaan mogelijkheden, al leidt dat doorgaans tot een (erg) hoge rente. Kijk op voorhand goed naar je eigen mogelijkheden om het geleende bedrag ook daadwerkelijk weer terug te betalen.

Vast contract voor een doorlopend krediet

Om een doorlopend krediet af te sluiten heb je over het algemeen een vast contract nodig. De geldverstrekker vraagt hierom om meer zekerheid te krijgen over het feit dat je het geleende geld ook weer terug kunt betalen. Dat wordt gemakkelijker wanneer je iedere maand je inkomen ontvangt.

Let op: in een aantal gevallen kun je ook een doorlopend krediet afsluiten met een uitkering. Er is dan sprake van een vast inkomen, omdat je de uitkering elke maand gestort krijgt.

Voldoende inkomen voor een doorlopend krediet

Het inkomen dat je op vaste basis ontvangt dient bovendien hoog genoeg te zijn. Wil je een doorlopend krediet afsluiten zodat je de komende tijd wat extra geld achter de hand hebt? Het is de moeite waard om op voorhand na te gaan of je voldoende verdient. Je kunt online berekenen wat je maximaal kunt lenen op basis van je inkomen. Houd er rekening mee dat het gaat om een bruto inkomen per jaar. Aan de hand daarvan kun je uitrekenen of je het doorlopend krediet dat je wilt afsluiten kunt aanvragen.

Geen doorlopend krediet voor studenten

Ben je student of heb je een flexibel inkomen als zelfstandige? De kans is groot dat de geldverstrekkers daar streng mee om zullen gaan en dat je niet zomaar een doorlopend krediet kunt afsluiten. Zodra je een vast contract en voldoende inkomen hebt kun je het nog eens proberen. De kans is groot dat je dan wel de mogelijkheid hebt om een doorlopend krediet af te sluiten. Uiteraard is het van belang om zelf na te gaan of je het krediet dat je aangaat zowel nu als in de toekomst goed kunt blijven betalen.