DUO lenen: wat is dat en wat heb ik eraan?

Bij DUO lenen? Welke mogelijkheden heb je daar en vormt dat voor jou een aantrekkelijke optie? DUO staat voor de Dienst Uitvoering Onderwijs, het is de organisatie die er in Nederland voor zorgt dat studenten zich kunnen inschrijven voor hun studie, hun studiebeurs ontvangen en bijvoorbeeld geld kunnen lenen. Bij DUO lenen is uitsluitend mogelijk wanneer je staat ingeschreven voor een studie. Dat komt echter goed uit, aangezien je als student helaas niet de mogelijkheid hebt om geld te lenen door middel van een minilening of een flitskrediet.

top 3 minileningen

Geld lenen bij DUO

Wil je geld lenen bij DUO en ben je benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Studenten ontvangen standaard studiefinanciering, de hoogte daarvan is afhankelijk van enkele verschillende factoren. Er is standaard een basisbeurs beschikbaar, die laag is voor thuiswonende studenten en hoger is voor studenten die op zichzelf wonen. Daarnaast kunnen studenten gebruik maken van een aanvullende beurs, wanneer hun ouders onvoldoende inkomen hebben om hen te ondersteunen. Daarnaast kun je als student geld lenen bij DUO, tot een maximum van enkele honderden euro’s per jaar. Er is tenslotte een speciaal collegegeldkrediet beschikbaar, om daar bovenop nog geld te lenen voor de betaling van het studiegeld.

Studieschuld en het BKR

Geld bij DUO lenen levert op dit moment geen registratie bij het BKR op, het Bureau Krediet Registratie richt zich slechts op consumptieve kredieten. Dat betekent in de praktijk dat je met een studielening (of een afgeloste studielening) zonder problemen de mogelijkheid hebt om een ander krediet af te sluiten. Wil je een minilening afsluiten, bijvoorbeeld na je studie zodra je een vaste baan hebt? Dan is het BKR sowieso geen obstakel, aangezien er geen BKR check plaatsvindt op het moment dat je een flitskrediet af probeert te sluiten.

Minilening of DUO geld lenen

Twijfel je tussen een minilening of geld lenen bij DUO? Zolang je student bent heb je de mogelijkheid om geld te lenen bij DUO, gewoon door aan te geven welk bedrag je per maand nodig denkt te hebben. Zodra je bent afgestudeerd en je een vaste baan hebt kun je een minilening afsluiten. Je komt als student nog niet in aanmerking voor een minilening en zodra je bent afgestudeerd kun je geen nieuwe bedragen meer lenen bij DUO. Wat dat betreft bepaalt je huidige situatie waar je geld kunt lenen, zodat je wat meer middelen tot je beschikking hebt.