Geld besparen? Doe een gehoortest en ontdek de kosten van hoorapparaat

geld besparen

Wil je jouw oorfitheid testen? Doe de online gehoortest

Heb je het gevoel dat jouw gehoor begint af te nemen? Een makkelijke manier om dit te testen is door het doen van een gehoortest. In de veilige omgeving van je eigen huis kun je de test afnemen en op basis van de uitslag bepalen of het zinvol is om een bezoek te brengen aan een audicien.

Een ouderdomskwaaltje?

Uit onderzoek is gebleken dat minder goed horen voorkomt bij 19% van de mensen boven de 55 jaar. Naarmate we ouder worden neemt het gehoor steeds verder af. In het begin zul je er vrij weinig van merken, maar na verloop van tijd kan het je opvallen dat je steeds meer moeite krijgt om gesprekken te kunnen volgen. Ook zullen hoge tonen minder gemakkelijk onderscheiden kunnen worden.

Gehoorproblemen hoeven niet altijd te komen door ouderdom. Ja, het gehoororgaan verouderd, waardoor je minder goed kunt horen. Maar het kan ook komen door geluidsoverlast of doordat je in het verleden een oor aandoening hebt gehad. Wat de reden ook is, als je het gevoel hebt dat je gehoor slechter wordt is het raadzaam om een online gehoor test te doen.

Hoe werkt een online gehoor test?

Het enige dat je nodig hebt is een computer, internet en een koptelefoon. Voor de gehoortest kun je gemakkelijk op de website bij en audicien, een afspraak inplannen. De test duurt gemiddeld ongeveer vijf minuten. Via een aantal video’s laten we je gesprekssituaties zien. Na de video krijg je een vraag over wat je zojuist gehoord hebt en kun je dit via een meerkeuze formulier aangeven. Denken wij dat je last hebt van gehoorverlies? Dan zullen wij het advies geven om een audicien te bezoeken.

Kosten hoorapparaat

Als uit de test blijkt dat je inderdaad problemen hebt met je gehoor, dan is de volgende stap een bezoek aan de audicien. Tijdens dit bezoek zal de audicien via een intakegesprek en een paar testen proberen om achter de kern van het probleem te komen. Als hieruit blijkt dat je inderdaad een gehoortoestel nodig hebt, dan wordt er een keuze gemaakt voor een bepaald type. De kosten van het hoorapparaat zijn geheel afhankelijk van het type gehoortoestel. Dit wordt bepaald naar aanleiding van jouw specifieke klachten. De audicien zal zijn uiterste best doen om je te voorzien van een hoortoestel die het beste past bij jouw specifieke situatie.