Geld lenen op latere leeftijd

Tot kort voor tijd was het nagenoeg onmogelijk om op latere leeftijd een lening af te sluiten. Banken vonden het een te groot risico om krediet te verstrekken in verband met de looptijd en de leeftijd. Tegenwoordig lijkt het tij gekeerd te zijn. Banken en kredietmaatschappijen zien in dat deze doelgroep een beperkt risico bevat en zich bewust is van de maandlasten die een lening met zich meebrengt. Zo heeft BNP Paribas sinds kort krediet beschikbaar gesteld dat zich specifiek richt op senioren.

Daarnaast is de behoefte om een lening af te sluiten op latere leeftijd nog erg hoog. Een van de oorzaken van deze ontwikkeling ligt bij de overheid. Doordat een langere periode thuis wonen op dit moment door hen wordt gestimuleerd, zijn er aanpassingen nodig om dit proces te realiseren. Denk maar aan een verbouwing van de woning of de bijkomende transport. Na het afsluiten van een lening wordt het financieren van een auto voor ouderen een stuk gemakkelijker.

Geld lenen tijdens het pensioen

  1. Welk type lening kunt u aanvragen?

Op oudere leeftijd is het het meest voor de hand liggend om een persoonlijke lening af te sluiten. Bij een persoonlijke lening staat het verstrekte krediet van te voren vast. Ook kan het geleende bedrag niet tussentijds worden verhoogd. Een persoonlijke lening kan dienen voor het financieren van een verbouwing of een specifieke auto. Daarnaast is het afsluiten van doorlopend krediet ook mogelijk. Bij deze lening verschilt het rentepercentage de gehele periode. Ook kun je geleende bedrag tussentijds verhogen.

  1. Lening combineren met pensioeninkomsten

Bij het verstrekken van krediet kijkt de bank allereerst naar de AOW-uitkering, het werkgeverspensioen of de lijfrente dat wordt uitgekeerd. Voor de rest wordt er gekeken naar de desbetreffende woonsituatie, BKR-registratie en de hoogte van de seniorenlening.

  1. Meer inzicht in de looptijd en rente door te vergelijken.

Om een lening af te sluiten met voordelige rente en een gunstige looptijd is het aan te raden om verschillende kredietverstrekkers alvorens te vergelijken. Zo zijn er verschillende vergelijkingssites waar dit mogelijk is. Geld lenen bij Overstappen.nl is zo’n plek die de voorwaarden van verschillende leningen inzichtelijker maakt.