Geld lenen zonder vast inkomen: kan dat?

Wil je geld lenen zonder vast inkomen? Houd er rekening mee dat dit behoorlijk lastig kan zijn. Dat heeft te maken met het feit dat de bank of geldverstrekker zekerheid nodig heeft. Je dient zekerheid te bieden dat je het geleende bedrag terug kunt betalen, iets dat het best lukt met een vast inkomen.

Je kunt geld lenen zonder vast inkomen door bijvoorbeeld spullen te belenen, bij een gemeentebank. Je levert dan waardevolle spullen in, in ruil waarvoor je een bedrag kunt lenen. Kun je de lening niet (op tijd) terugbetalen? Dan zal de geldverstrekker je spullen verkopen om het bedrag toch terug te kunnen krijgen.

top 3 minileningen

Inkomen aantonen

Wil je geld lenen zonder vast inkomen, bijvoorbeeld op basis van een flexibel inkomen? In dat geval dien je de bank aan te tonen dat je een stabiele basis hebt, aan de hand waarvan je een bedrag kunt lenen. Een minilening behoort dan over het algemeen niet tot de mogelijkheden. Er vindt geen BKR check plaats, waardoor de geldverstrekker onvoldoende goed na kan gaan of je in de positie bent om het geleende geld weer netjes op tijd terug te betalen.

Niet voor studenten

Wil je geld lenen zonder vast inkomen, bijvoorbeeld omdat je op dit moment nog student bent? Dan kun je helaas geen minilening afsluiten, je zal moeten zoeken naar een andere vorm van inkomen. Geld lenen bij DUO vormt dan over het algemeen een betere keuze. Je kunt lenen tegen een heel lage rente, zolang je staat ingeschreven bij een onderwijsinstelling. Zodra je een vast inkomen hebt dat voldoende hoog is kun je er tevens voor kiezen om een minilening af te sluiten. Die los je over het algemeen na een paar weken weer af met het salaris dat je ontvangt.

Online minilening aanvragen

Je kunt online een minilening aanvragen, je hoeft daar de deur niet voor uit. Je zorgt er op die manier voor dat je vlot geld kunt lenen. Heb je al eens eerder een minilening afgesloten en die netjes terugbetaald? Zolang je nog hetzelfde vaste inkomen hebt kun je al binnen 10 minuten geld lenen, zodat het zo snel mogelijk op je rekening staat. Zonder vast inkomen geld lenen is helaas een stuk lastiger, omdat het risico voor de geldverstrekker daarmee simpelweg te hoog op zou lopen.