Geld lenen zonder werk: kan dat?

Geld lenen zonder werk, bestaan daar mogelijkheden voor? Hoe kun je ervoor zorgen dat je geld kunt lenen wanneer je geen werk hebt? Je kunt in ieder geval geld lenen op het moment dat je een uitkering hebt, aangezien er technisch gezien dan nog wel sprake is van een inkomen. Krijg je geen uitkering (meer) en heb je op dit moment ook nog geen zicht op werk? Je kunt dan geld lenen, al zal je daarvoor andere mogelijkheden moeten aangrijpen.

top 3 minileningen

Geld lenen zonder werk bij de gemeente

Je kunt geld lenen zonder werk door je aan te melden bij de gemeente. Over het algemeen is er sprake van een sociale bank, een kredietbank van de gemeente waar je op een heel goedkope wijze geld kan lenen. De belangrijkste voorwaarden bij het geld lenen zonder werk? Je mag maximaal 130% van het minimumloon verdienen. Wanneer je geen werk hebt zal je daar in ieder geval niet boven zitten. Houd er rekening mee dat je in overleg met de sociale bank na dient te gaan of het geld lenen zonder werk in jouw geval een goed idee is.

Geld lenen bij de stadsbank

Je kunt daarnaast geld lenen zonder werk door gebruik te maken van de stadsbank. De stadsbank is een aparte instelling, waar je de mogelijkheid hebt om spullen te belenen. Heb je een gouden horloge liggen of iets anders van waarde? Je kunt dat tijdelijk in bewaring geven, in ruil daarvoor ontvang je een lening. Je kunt dan geld lenen zonder werk, omdat de spullen je onderpand vormen. Normaal gesproken bied je een inkomen aan als zekerheid, je gebruikt daar nu de spullen voor. Wil je de lening weer terugbetalen? Je kunt je spullen op die manier weer vrij maken en ze weer mee naar huis nemen.

Minilening zonder werk

Je kunt op die manier als het ware een minilening zonder werk afsluiten. Geld lenen zonder werk kan een goed idee zijn wanneer je tijdelijk omhoog zit en je waardevolle spullen hebt die je kunt inzetten of je de sociale bank van de gemeente kunt overtuigen van het feit dat je er bovenop zal komen. Heb je wel inkomen en wil je een minilening aanvragen? Je kunt online minileningen vergelijken, ook ten opzichte van de mogelijkheden tot geld lenen zonder werk. Probeer ervoor te zorgen dat je de mogelijkheden helder op een rij zet en je daar een keuze uit maakt.