Hoe kan ik mijn creditcard limiet verhogen?

De limiet van je creditcard verhogen en benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Je kunt de creditcard limiet verhogen wanneer je tijdelijk wat meer geld achter de hand wilt hebben of wanneer je bijvoorbeeld een grote uitgave wenst te doen. Standaard is er veelal sprake van een limiet van €1.000. Dat kan onvoldoende blijken wanneer je bijvoorbeeld een mooie reis wilt boeken of wanneer je er onderweg voor wilt zorgen dat je niet zonder geld komt te zitten. Het is dan mogelijk om de limiet van de creditcard (tijdelijk) te verhogen.

Mogelijkheden op basis van je inkomen

Een creditcard werkt op basis van je inkomen, waardoor dit van belang wordt op het moment dat je de limiet wilt verhogen. Een verstrekker van de kaart kijkt goed naar je (bruto) inkomen, om je op basis daarvan de mogelijkheid te bieden op te nemen op krediet.

Wil je de creditcard limiet verhogen? Dan is het dus van belang dat dit aansluit bij de mogelijkheden op basis van je inkomen. Het betekent in de praktijk dat je op voorhand de maximale lening met een creditcard kunt berekenen, om na te gaan of je de verhoging aan kunt vragen en je daarbij kunt rekenen op een toewijzing.

Nieuwe limiet aanvragen

Wil je een nieuwe limiet aanvragen voor je creditcard? Het is verstandig om de berekening al op voorhand te maken, zodat je niet voor teleurstellingen komt te staan. Houd er bovendien rekening mee dat de kosten voor de creditcard op kunnen lopen, wanneer je de uitgaven die je doet laat omzetten in een krediet. Je betaalt dan rente over het hogere uitstaande bedrag, waardoor de maandlasten zullen oplopen.

Limiet weer verlagen

Je kunt de creditcard limiet verhogen en dat vervolgens zo laten, al is het natuurlijk ook mogelijk om dit slechts tijdelijk te doen. Dat is bijvoorbeeld een goed idee wanneer je op vakantie gaat of wanneer je een mooi meubel wilt kopen. Je hebt dan tijdelijk wat meer geld nodig vanuit de creditcard. Zodra je de uitgave gedaan hebt of je weer terug bent van de vakantie kun je de limiet weer verlagen. Dat is doorgaans gemakkelijker dan het verhogen van de creditcard limiet, omdat je inkomen nu geen beperkende factor meer zal vormen.