Hoe kan je gemakkelijk geld besparen op je zorgverzekering?

Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Kijk daarom goed naar de zorgverzekering die het beste bij je past. Vergelijk verschillende aanbieders met elkaar. Vanaf dat je 18 jaar bent, is het verplicht om een premie te betalen. Daarvoor ben je meeverzekerd via de verzekering van je ouders. Het is mogelijk om na je 18e nog steeds via je ouders verzekerd te zijn. Overleg samen welke keuze jullie hierin het beste kunnen maken. Het is sowieso verstandig om geld te besparen op de zorgverzekering. Ben je benieuwd hoe je dat het beste kunt doen? We vertellen het hier. 

Per jaar betalen 

Betaal je de zorgpremie per jaar, dan krijg je van sommige verzekeraar korting. Het vergelijken zorgverzekering is daarom verstandig om te doen. Je kunt dan duidelijk zien welke verzekering het beste bij je past en aansluit op je persoonlijke situatie. Bedenk hoeveel eigen risico je graag wilt hebben. Moet je vaak naar het ziekenhuis? Kies dan voor een lage eigen risico. Ga bij de zorgverzekeringen na of je per jaar kunt betalen om zo geld te besparen. Houd er dan wel rekening mee dat je in een keer veel geld moet betalen, in termijnen is het natuurlijk wel meer verdeeld over het jaar. 

Pas op voor dubbele dekkingen

Het is natuurlijk zonde wanneer je te veel gaat betalen voor de zorgverzekering. Kijk daarom goed welke dekkingen allemaal in je zorgverzekering zitten. De dekking van medische kosten kun je bijvoorbeeld afsluiten in je zorgverzekering, maar ook in je reisverzekering. Het is niet nodig om deze dubbel te hebben. Zorg ervoor dat je deze dekking, maar bij één verzekering afsluit. Kijk bij welke verzekering je de dekking het beste kunt aanzetten, vergelijk deze verzekeringen met elkaar. 

Zorgtoeslag aanvragen

Met een zorgverzekering 18 jaar krijg je vaak ook een zorgtoeslag. Het is belangrijk dat je deze zorgtoeslag zelf aanvraagt. Het maakt niet uit of je zelf een zorgverzekering hebt afgesloten of dat je nog onder de verzekering van je ouders valt. Op deze toeslag heb je vaak wel recht, kijk daarom goed naar je eigen situatie of je hier ook daadwerkelijk recht op hebt. Via de site van de Belastingdienst kun je deze gemakkelijk aanvragen en krijg je uiteindelijk per maand een bedrag om de zorgverzekering te kunnen betalen.

Bespaar geld op je zorgverzekering door jaarlijks te betalen, geen dubbele dekkingen te hebben en een zorgtoeslag aan te vragen. Verdiep je in de verschillende aanbieders om te kiezen welke zorgverzekering het beste bij je past.