Hoe werkt de creditcard verzekering?

Een creditcard verzekering helpt je aankopen automatisch te verzekeren, zodat je die veilig kunt doen. De verzekering geldt voor alle aankopen die je doet met de creditcard, zowel in fysieke winkels als online. Komt een pakket dat je hebt besteld onverhoopt niet aan? Dankzij de creditcard verzekering kun je gewoon je geld terugvragen. Het is een van de voordelen van een creditcard.

Verzekering van aankopen

De creditcard verzekering zorgt voor een verzekering van alle aankopen, ook met betrekking tot de kwaliteit daarvan. Gaat een product binnen een paar maanden kapot of blijkt er iets mee aan de hand waardoor je er niet goed gebruik van kunt maken? Geen probleem, dankzij de creditcard verzekering kun je eenvoudig je geld terugvragen of vragen om een nieuw exemplaar. De verzekering zorgt ervoor dat jij je in ieder geval geen zorgen meer hoeft te maken over de aankopen die je doet. Vooral online is dat prettig, bijvoorbeeld wanneer je met de creditcard een aankoop doet bij een webwinkel waar je niet eerder wat hebt gekocht.

Veilig kopen met een creditcard

Je kunt dankzij de creditcard verzekering veilig aankopen doen met de creditcard, ook wanneer je nog geen ervaring hebt met bepaalde winkels. Het is niet nodig om uitgebreid te onderzoeken of een (web)winkel betrouwbaar is. In plaats daarvan kun je de aankoop doen met een creditcard. De creditcard verzekering zorgt ervoor dat je kunt rekenen op dekking, waardoor je bij eventuele problemen niet alleen komt te staan. In plaats daarvan kun je rekenen op hulp vanuit de creditcardmaatschappij, in ieder geval in financiële zin.

Geen kosten voor de creditcard verzekering

En de kosten van een creditcard verzekering? Je hoeft daar geen extra kosten voor te maken, deze is standaard inbegrepen bij de kaart die je aanvraagt. Dat betekent dat je heel eenvoudig gebruik kunt maken van de creditcard en dat de aankopen die je doet automatisch verzekerd zijn. Je betaalt een vast bedrag per maand om gebruik te maken van de creditcard. Dat bedrag geldt ook meteen voor de creditcard verzekering, waardoor je daar niet apart naar hoeft om te kijken. Het maakt de creditcard een interessant middel om de aankopen te doen die je wenst.