Hoe werkt de SMS lening?

Van anderen gehoord over de SMS lening en benieuwd hoe die werkt? Het is een krediet dat je door middel van een SMS-bericht kunt aanvragen. Uiteraard kun je ook een mailtje sturen, het is in ieder geval niet nodig om een volledige officiële procedure te doorlopen. Houd er rekening mee dat de SMS lening niet zomaar beschikbaar is, dat geldt over het algemeen voor bestaande klanten. De eerste keer is het immers wel van belang dat je even aantoont wie je bent en bijvoorbeeld wat je per maand verdient.

top 3 minileningen

SMS lening voor bestaande klanten

De SMS lening is er wat dat betreft vooral voor klanten die al eens een minilening hebben afgesloten en daar graag opnieuw gebruik van willen maken. Indien de situatie er nog steeds hetzelfde uitziet is het in de meeste gevallen niet nodig om opnieuw alle gegevens te delen. Het is in plaats daarvan voldoende om een SMS-bericht te sturen en aan te geven welk bedrag je deze keer nodig hebt. We spreken daarom ook wel van een SMS lening op het moment dat we het hebben over minileningen voor klanten die daar eerder al eens gebruik van maakten.

Minilening afsluiten

Wil je een minilening afsluiten en doe je dat voor de eerste keer? Houd er dan rekening mee dat je helaas nog geen gebruik kunt maken van de SMS lening. In plaats daarvan is er sprake van een krediet dat je online aan kunt vragen, maar waarvoor nog wel enkele aanvullende gegevens nodig zijn. Je kunt tot maximaal €1.000 lenen die je binnen een paar weken weer terug zal betalen. Je dient daarom aan te tonen dat je voldoende inkomen hebt, op basis waarvan je het krediet kunt dragen.

Geen BKR toetsing

Er vindt geen BKR toetsing plaats op het moment dat je een minilening aanvraagt, ook niet wanneer je dat voor de eerste keer doet. Heb je andere kredieten lopen of heb je daar in het verleden wat problemen mee gehad? De minilening kan dan een interessant alternatief bieden. Zodra je die een eerste keer hebt afgesloten en hebt terugbetaald kun je de twee keer een SMS lening aanvragen. Je kunt dan met een simpel SMS-bericht of e-mail een aanvraag doen, het geld zal binnen 10 minuten op je rekening staan en is wat dat betreft haast direct beschikbaar.