Is er een creditcard voor studenten beschikbaar?

Een creditcard voor studenten aanvragen of benieuwd naar de werking daarvan? Het is in veel opzichten een reguliere kaart. Het grote verschil met andere creditcards is echter dat de bestedingslimiet over het algemeen wat lager zal liggen. Dat heeft te maken met het feit dat studenten over het algemeen nog geen hoog inkomen hebben. Een te hoge limiet voor de creditcard zou daardoor tot te hoge schulden kunnen leiden, iets waar de verstrekkers de studenten graag voor willen behoeden.

Lage bestedingslimiet

De creditcard voor studenten heeft wat dat betreft een relatief lage bestedingslimiet. Het gaat bij een aantal van de verstrekkers om €1.000, in sommige gevallen is er zelfs sprake van €800. Het betekent dat studenten per maand een bedrag kunnen uitgeven dat ze door middel van de studiefinanciering en maximale lening in ongeveer twee maanden weer bij elkaar kunnen krijgen. Op die manier proberen de verstrekkers van de creditcards voor studenten te voorkomen dat de schulden voor hen te hoog zullen oplopen.

Gebruik van de creditcard

Het gebruik van een creditcard voor studenten is overigens niet anders dan het gebruik van een regulier model. Dat betekent dat het mogelijk is om er in Nederland en het buitenland geld mee op te nemen of betalingen mee te doen, zowel offline als online. Het is een kaart die op miljoenen punten ter wereld wordt geaccepteerd, waardoor het praktisch kan zijn om er bijvoorbeeld tijdens reizen gebruik van te maken. Uiteraard is het met een creditcard voor studenten verstandig om goed te kijken naar de bestedingslimiet en het beschikbare tegoed om de kosten desgewenst meteen weer te voldoen.

Creditcards vergelijken

Een creditcard voor studenten aanvragen en benieuwd naar de verschillende alternatieven? Het is net als met de andere modellen verstandig om online de diverse kaarten met elkaar te vergelijken. Kijk onder andere naar de bestedingslimiet, maar ook naar de vaste kosten per maand. Een creditcard voor studenten hoeft niet veel te kosten, maar zal over het algemeen tot enkele tientjes per jaar kosten. Kijk tevens goed naar de rente bij een eventueel uitstaand tegoed. Op die manier kun je een creditcard voor studenten aanvragen, waar je vervolgens op een voordelige manier gebruik van kunt maken.