Lenen met verstand: enkele tips over de minilening

Wil je lenen met verstand en zoek je naar enkele tips over de minilening? Het is in ieder geval verstandiger een minilening af te sluiten dan te kopen op afbetaling. Je bent met een minilening veelal voordeliger uit, terwijl je bovendien gemakkelijker het overzicht kunt bewaren. We zetten daarnaast nog een paar andere tips voor het lenen met verstand voor je op een rij.

top 3 minileningen

Leen wat je nodig hebt

Het lijkt wellicht een open deur, maar leen slechts wat je nodig hebt. Lenen met verstand begint bij een goede zelfcontrole, het is van belang slechts het bedrag aan te vragen dat je nodig hebt om bijvoorbeeld een weekendje weg te gaan of de wasmachine te vervangen. Je voorkomt daarmee grote schulden, die je eigenlijk niet had hoeven maken. In plaats daarvan kun je lenen met verstand, je zorgt voor wat extra geld achter de hand dat je direct kunt gebruiken. Uiteraard kun je best eens wat lenen voor een weekendje weg, maar probeer de kosten dan wel in de hand te houden.

Aanbieders vergelijken

Je kunt bovendien lenen met verstand door de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Waar kun je tot maximaal €1.000 lenen en wat is het bedrag aan kosten dat je daarvoor betaalt? Hoe lang heb je de tijd om het geld weer af te lossen en wat zijn de gegevens die de aanbieder van je vraagt? Je kunt lenen met verstand door een goede vergelijking te maken. Op basis daarvan maak je een keuze, waarmee je er op een betrouwbare en voordelige wijze voor zorgt dat je wat extra geld achter de hand hebt.

Storting van je salaris

Je kunt tenslotte lenen met verstand door alvast rekening te houden met de week waarin je weer salaris ontvangt. Dien je daar bijvoorbeeld nog 2 – 3 weken op te wachten? Dat komt dan mooi uit, aangezien je de minilening na die periode weer terug dient te betalen. Dat betekent dat je jouw salaris kunt gebruiken om het bedrag weer af te lossen, zodat je zeker weet dat dit gaat lukken. We noemen dat lenen met verstand, omdat je op voorhand voorkomt dat je het bedrag mogelijk niet op tijd terug kunt betalen.