Lening afsluiten: waarom is een minilening verstandig?

Een lening afsluiten en interesse in een minilening? Benieuwd waarom dat een verstandige keuze kan vormen? We zetten enkele voordelen van de minilening voor je op een rij. Aan de hand daarvan kun je zelf nagaan of het een goed idee is om een minilening af te sluiten. Wil je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je niet te lang aan het krediet vast zal zitten? De minilening vormt dan een interessante keuze, ook omdat er geen controle bij het BKR plaats zal vinden.

top 3 minileningen

Snel wat extra geld

Heb je snel wat extra geld nodig en wil je een lening afsluiten? Benieuwd waarom een minilening dan een goede keuze vormt? Wellicht heb je al wel eens een reguliere lening afgesloten, het kan gemakkelijk een aantal dagen tot zelfs een week en langer duren voordat je het geld tot je beschikking hebt. Wellicht heb je niet de mogelijkheid om daar op te wachten, je kunt dan beter gebruik maken van een minilening. Met een minilening staat het geld binnen 10 minuten tot maximaal een paar uur op je rekening, zodat je er direct gebruik van kunt maken op de wijze die jij wenst.

Geen BKR check

Lening afsluiten en benieuwd waarom de minilening voor veel mensen de eerste keuze vormt? Dat heeft daarnaast te maken met het feit dat er geen BKR check plaats zal vinden. Dat is natuurlijk prettig wanneer je ook al een ander krediet hebt lopen of wanneer je een achterstand hebt (gehad). Daarnaast kun je hiermee heel eenvoudig voorkomen dat het krediet de boeken in gaat en je daar op een later moment wellicht hinder van kunt ondervinden. Het is wat dat betreft niet zo vreemd dat veel mensen de voorkeur geven aan een minilening in plaats van een reguliere lening.

Snelle aflossing van de minilening

Tenslotte kun je een reguliere lening veelal aflossen in een termijn van maanden of zelfs jaren, de minilening kun je alweer na een paar weken aflossen zodat je er meteen weer vanaf bent. Waarom een minilening interessant kan blijken op het moment dat je wat extra geld nodig hebt? Zodra je er vanaf bent heb je geen schuld meer en kun je dus weer doen waar je zin in hebt. De minilening biedt wat dat betreft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van de reguliere leningen die je bijvoorbeeld bij een bank af kunt sluiten.