Lening oversluiten: is dat een goed idee?

Heb je meerdere kleine leningen lopen of is er sprake van een dure lening waar je eigenlijk vanaf wilt? Je kunt de lening oversluiten, door deze aan te vragen bij een nieuwe aanbieder. Je kiest er dan eigenlijk voor om een nieuwe lening aan te gaan, waarmee je de oude af kunt lossen. Was er sprake van een duur krediet waar je eigenlijk vanaf wilt of lopen er meerdere kleine kredieten? Door de lening over te sluiten kun je daar een einde aan maken en kun je de weg vooruit weer inslaan.

10000 euro lenen vergelijken

Bestaande leningen oversluiten

Het is onder andere interessant om meerdere kleine bestaande leningen over te sluiten. Heb je 3 kleine kredieten lopen? De kans is groot dat je op 3 verschillende momenten aflossingen dient te doen, dat het gaat om 3 verschillende bedragen en dat er sprake is van 3 rentetarieven. Dat maakt het er niet bepaald duidelijker op. Je kunt de lening oversluiten om er voor jezelf weer voor te zorgen dat je goed duidelijk is welk krediet er loopt en welke aflossingen en rente je daarover betaalt. Duidelijkheid helpt je uiteindelijk op weg om weer schuldenvrij te worden.

Duur Mastercard krediet

Daarnaast kan het zijn dat je een ander duur krediet hebt lopen, bijvoorbeeld wanneer je met je creditcard een aankoop doet die je niet meteen kunt afrekenen. Er is dan sprake van een duur Mastercard krediet. Je betaalt gemakkelijk 10% rente of meer, waarbij er geen sprake is van een automatische of verplichte aflossing. Het krediet kan je in plaats daarvan veel te lang aanhouden. Door de lening over te sluiten naar een minilening of een ander type krediet voorkom je dat de kosten onnodig hoog zullen oplopen.

Meer overzicht in leningen

Een lening oversluiten kan wat dat betreft in verschillende situaties interessant zijn. Op het moment dat je hoge kosten maakt kun je daar door over te sluiten eenvoudig op besparen. Zelfs wanneer je niet de mogelijkheid hebt om de kosten te drukken kan het zelfs interessant zijn om een lening over te sluiten. Je zorgt er op die manier voor dat je meer overzicht krijgt, zodat je het risico op te late betalingen kunt minimaliseren. Wil je een lening oversluiten of ben je benieuwd naar de voordelen daarvan? Bereken de kosten voor de nieuwe lening en weeg ook het overzicht dat je krijgt mee in de voordelen.