Minikrediet aanvragen: hoe werkt dat?

Een minikrediet aanvragen en benieuwd hoe dat werkt? We zetten het voor je op een rij, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Er zijn bijvoorbeeld verschillende minikrediet verstrekkers actief, waar je terecht kunt indien je aan de voorwaarden voldoet. Je kunt een minikrediet aanvragen indien je bijvoorbeeld een vast inkomen hebt dat hoog genoeg is. Een BKR check zal er niet plaatsvinden, waardoor de verstrekker geen zicht heeft op eventuele andere kredieten die je hebt lopen.

top 3 minileningen

Minilening verstrekkers

Er zijn verschillende minikrediet verstrekkers actief, waar je terecht kunt om een minilening aan te vragen. Een minikrediet aanvragen is heel eenvoudig, bij de meeste verstrekkers kun je daarvoor gewoon online terecht. Je kunt een klein krediet aanvragen voor maximaal een paar honderd euro. De minilening kun je aanvragen zonder BKR toetsing. Dit betekent dat je het geld na akkoord snel tot je beschikking hebt. Eventuele andere leningen of (oude) achterstanden komen niet aan het licht, zodat je je daar in ieder geval geen zorgen over hoeft te maken.

Voorwaarden voor een minilening

Wil je een minikrediet aanvragen zonder loonstrook? Dat is in de meeste gevallen helaas niet mogelijk. Dat heeft te maken met het feit dat je een vast inkomen nodig hebt om het krediet aan te vragen. De geldverstrekker zorgt er daarmee voor dat je het salaris dat je gestort krijgt bijvoorbeeld weer kunt gebruiken om het geleende bedrag af te lossen. Je zorgt er op die manier voor dat je het geld weer netjes op tijd af kunt lossen, zodat je niet in de problemen komt. Je kunt een minikrediet aanvragen als je daarnaast de Nederlandse identiteit hebt, in Nederland woonachtig bent en je bijvoorbeeld de juiste leeftijd hebt (vaak 18 – 65).

Online minikrediet aanvragen

Je kunt dan online een minikrediet aanvragen, je hoeft daar de deur niet voor uit. Het is in plaats daarvan voldoende om aan te geven dat je graag gebruik wilt maken van een minilening. Wil je €500 lenen of een bedrag van bijvoorbeeld €1.000 lenen? Je kunt dan doen door middel van de minilening, daarvoor hoef je niet naar een officiële bank toe. Je kunt online het minikrediet aanvragen, na akkoord zorgt de verstrekker ervoor dat je het geld binnen een paar uur tot maximaal een werkdag op je rekening hebt staan.