Minilening aanvragen: dat doe je online

Wil je een minilening aanvragen en ben je benieuwd hoe je dat aan dient te pakken? Het is op zich niet moeilijk, mits je aan de belangrijke voorwaarden voldoet. Je bent:

  • Woonachtig in Nederland en hebt de Nederlandse nationaliteit
  • Tussen de 21 en 65 jaar oud
  • Werkzaam op basis van een vast contract
  • In staat het bedrag tussen 15 en 30 dagen terug te betalen
  • Vrij van uitkeringen

Voldoe je netjes aan de voorwaarden voor een minilening? In dat geval heb je de mogelijkheid een minilening aan te vragen, bijvoorbeeld voor een paar honderd euro. Het is verstandig om op voorhand vast te stellen wat je nodig hebt, in veel gevallen geldt er een maximum beschikbaar bedrag van €800 – €1.000. Dat betekent dat je voldoende geld kunt lenen om de auto te laten repareren, de wasmachine of televisie te vervangen of om ervoor te zorgen dat je even een weekendje weg kunt.

top 3 minileningen

Minileningen vergelijken

Uiteraard kun je de minileningen online vergelijken, zodat je een goed beeld krijgt van de verschillende beschikbare opties. Kijk naar de manier waarop je de minilening kunt aanvragen (bij voorkeur online) en wat je er maximaal kunt lenen. Heb je een hoog bedrag nodig? Dan is met name die stap van belang, aangezien je niet overal €1.000 kunt lenen.

Het is tijdens het vergelijken van de minileningen bovendien een goed idee om te kijken naar de kosten die zij berekenen, net als de looptijd van het krediet. Heb je het geld bijvoorbeeld een kleine maand nodig? Sommige aanbieders hanteren een looptijd van 21 dagen, zodat je het geld al na 3 weken weer terug dient te betalen. Je kunt dan beter gebruik maken van een aanbieder waar je bijvoorbeeld 15 – 30 dagen de tijd krijgt om het geleende bedrag weer terug te betalen.

Minilening aanvragen

Wil je daadwerkelijk een minilening aanvragen? De eerste keer kun je online een aanvraag doen, je ontvangt dan een offerte voor het bedrag dat je wilt lenen. De kans is groot dat je een bewijs van je inkomen dient te overleggen of de geldverstrekker een bankafschrift van je nodig heeft. Aan de hand daarvan kun je zorgen voor voldoende vertrouwen, zodat je het geld kunt ontvangen. Een tweede keer dat je een minilening aanvraagt gaat dat een stuk sneller. Na het online aanvragen van een minilening staat het geld dan binnen zo’n 10 minuten op je rekening en kun je er meteen gebruik van maken.