Kan ik de minilening als student afsluiten?

Een minilening als student afsluiten of benieuwd of dat mogelijk is? De kans is groot dat je als student regelmatig kosten op je pad krijgt die je even niet had zien aankomen. Dat is natuurlijk vervelend, maar hoeft gelukkig geen ramp te zijn. Je hebt als student de mogelijkheid om geld te lenen en er daarmee voor te zorgen dat je de kosten toch netjes kunt betalen. Hoe je dat het best kunt aanpakken en of de minilening voor studenten geschikt is? Wij leggen het je graag helder uit.

top 3 minileningen

Geen minilening voor studenten

Laten we maar met de deur in huis vallen: de minilening is voor studenten helaas niet geschikt. Je hebt als student geen mogelijkheid om een minilening af te sluiten. Dat heeft te maken met het feit dat je waarschijnlijk nog geen vast dienstverband hebt en dat je inkomen te laag is om het geleende geld weer op tijd terug te kunnen betalen. De aanbieders willen het risico niet nemen en beschermen jou bovendien tegen kredieten die je niet meer terug kunt betalen. De minilening is als student dus geen optie, maar gelukkig zijn er alternatieven beschikbaar.

Vast dienstverband voor de minilening

De minilening is slechts een optie voor hen die beschikken over een vast dienstverband. Dat heeft met verschillende zaken te maken. Allereerst vindt er geen BKR toetsing plaats en heeft de aanbieder dus weinig zicht op je financiële situatie. Daarnaast dient er een vast dienstverband aanwezig te zijn met voldoende inkomen. Als geldnemer heb je op die manier de mogelijkheid om het geleende bedrag weer netjes terug te betalen. Dit dient al na 2 – 3 weken te gebeuren, er is wat dat betreft standaard sprake van een korte looptijd. Vandaar dat je daar als student helaas geen gebruik van kunt maken.

Alternatief voor minilening door studenten

Ben je op zoek naar een alternatief voor de minilening door studenten? In dat geval kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de studielening bij DUO. Je kunt dan maandelijks geld lenen, waarover je bovendien een lagere rente betaalt dan over de minilening. Uiteraard kun je het geld weer aflossen wanneer je wilt en heb je de mogelijkheid om tot honderden euro’s per maand te lenen. De minilening voor studenten is helaas niet beschikbaar, maar gelukkig biedt DUO je wel degelijk de mogelijkheid om de bedragen die je nodig hebt om lekker te kunnen leven.