Minilening met een uitkering: wat zijn de mogelijkheden?

Minilening met een uitkering afsluiten, bijvoorbeeld omdat je tijdelijk wat extra geld nodig hebt? Het is in veel van de gevallen niet mogelijk om een minilening af te sluiten met een uitkering, de kredietverstrekkers verlenen hun diensten slechts wanneer je een (vaste) baan met voldoende inkomen hebt. De reden daarvoor? Een uitkering is vaak te laag om een lening terug te kunnen betalen, bovenop de vaste lasten die je hebt. Een minilening met een uitkering is wat dat betreft lastig, al bestaan er andere mogelijkheden.

top 3 minileningen

Minilening aanvragen

Je kunt geen minilening met een uitkering aanvragen, omdat je een aantal gegevens dient te overleggen op het moment dat je de aanvraag doet. Het gaat uiteraard om je persoonlijke gegevens, het is namelijk van belang dat je in Nederland woonachtig bent en je tussen de 21 en 65 jaar oud bent. Daarnaast zijn de gegevens met betrekking tot je inkomen vaak van belang. Veel van de verstrekkers van minileningen vragen je om een bewijs van je inkomen of een recent bankafschrift. Je kunt dan helaas geen minilening met een uitkering afsluiten, omdat dit hieruit zal blijken.

Geld lenen zonder werk

Wil je toch geld lenen zonder werk? Je hebt een aantal andere mogelijkheden. Je kunt je bijvoorbeeld richten tot de stadsbank van lening, waar je terecht kunt tot een maximuminkomen van 130% van het minimumloon. Op het moment dat je een uitkering hebt zit je onder het minimumloon, waardoor je daarvoor in aanmerking komt. Houd er rekening mee dat een krediet bij de stadsbank van lening helaas niet zo snel geregeld is als een minilening met een uitkering. Je zal wat dat betreft iets langer op je geld moeten wachten.

Stadsbank in plaats van minilening

Als alternatief kun je gebruik maken van de stadsbank waar je spullen in bewaring kunt geven in ruil voor een mooi bedrag. Kun je inderdaad geen minilening met een uitkering afsluiten en ben je toch op zoek naar een andere vorm van krediet? Dan is het de moeite waard om na te gaan of je thuis nog waardevolle spullen hebt liggen. Indien dat het geval is kun je er bij de stadsbank voor zorgen dat je daar geld voor krijgt. Je kunt er dan buiten een minilening met een uitkering om toch voor zorgen dat je wat extra geld verzamelt.