Minilening zonder loonstrook: kan dat?

Wil je een minilening zonder loonstrook afsluiten en ben je benieuwd wat daartoe de mogelijkheden zijn? Houd er rekening mee dat het in algemene zin niet meevalt om geld te lenen wanneer je geen inkomen hebt. Dat is op zich niet vreemd. Een minilening zonder loonstrook zou betekenen dat je geen inkomen hebt om het bedrag weer af te kunnen lossen. Zorg er wat dat betreft voor dat je een vast dienstverband hebt op het moment dat je een minikrediet of flitslening wilt aanvragen.

top 3 minileningen

Vast dienstverband

Je kunt helaas geen minilening zonder loonstrook afsluiten. Sterker nog, je hebt een vast dienstverband nodig om hiervoor in aanmerking te kunnen komen. Het is een van de voorwaarden die de verstrekkers van de minileningen stellen. Daar staat aan de andere kant tegenover dat er geen BKR toetsing plaats zal vinden. Wil je een minilening zonder loonstrook? De kans is klein dat je het geld kunt lenen. Heb je wel een vast dienstverband met voldoende inkomen? Dan is de kans groot dat je het geld vervolgens snel op je rekening hebt staan.

Aflossen van de minilening

Benieuwd waarom je geen minilening zonder loonstrook of waarom dat in ieder geval erg lastig is? Dit heeft er mee te maken dat je ook weer voor de aflossing van het bedrag dient te zorgen. Op het moment dat je een minilening zonder loonstrook zou accepteren is de kans klein dat je een paar weken later ineens voldoende geld hebt om het bedrag weer terug te betalen. Vandaar dat er strenge regels gelden met betrekking tot je dienstverband en het inkomen dat je daaruit haalt.

Alternatief voor minilening zonder loonstrook

Je kunt niet of nauwelijks een minilening zonder loonstrook afsluiten. Ben je daarom op zoek naar een alternatief waar je wel gebruik van kunt maken? Je kunt zoeken naar een gemeentebank of stadsbank waar je mogelijk geld kunt lenen. Daarnaast heb je in een aantal gevallen de mogelijkheid om waardevolle spullen te verpanden. Je zorgt er daarmee voor dat je die als het ware kunt belenen. Zodra je weer meer geld hebt kun je de waardevolle spullen weer ‘terugkopen’ om ze te ontlenen. Het zijn alternatieven voor de minilening zonder loonstrook, zodat je buiten de minileningen om toch aan wat extra geld kunt komen.