Online persoonlijke lening vergelijken: 3 tips

Een persoonlijke lening vergelijken en daarvoor op zoek naar praktische tips? Het is een goed idee om goed te kijken naar de combinatie van de rente en de aflossingen die je kunt doen. Samen zorgen ze voor de maandlasten per maand, op basis waarvan je uiteindelijk de totale kosten voor het krediet betaalt. Je kunt online een persoonlijke lening vergelijken, zodat je op basis daarvan een goede keuze kunt maken uit de verschillende geldverstrekkers die er beschikbaar zijn.

top 3 persoonlijke leningen

Vergelijken op basis van de rente

Je kunt een persoonlijke lening vergelijken op basis van de rente. Het is de moeite waard om de rente zo scherp mogelijk te kiezen. Leen je bijvoorbeeld €10.000 en kun je een rente van 7% per jaar afsluiten in plaats van een rente van 8% per jaar? Indien je geen aflossingen zou doen kan je dat op jaarbasis €100 aan rente schelen. Het is op die manier de moeite waard om de persoonlijke lening te vergelijken en na te gaan waar je de beste keuze kunt maken.

Kijk naar de aflossingen

Kijk bovendien goed naar de aflossingen die je kunt doen en het schema dat je kunt afspreken met de geldverstrekker. Des te sneller je de persoonlijke lening kunt aflossen, des te lager de uiteindelijke kosten uitvallen. Houd er aan de andere kant rekening mee dat dit de maandlasten op kan laten lopen. Zoek het midden tussen een korte looptijd en een bedrag per maand dat je goed kunt betalen. Je kunt op die manier de persoonlijke lening vergelijken op basis van zowel de rente als de aflossingen die je zal doen.

De top 3 op een rij

Wil je de persoonlijke lening vergelijken? Je kunt online de top 3 op een rij zetten, zodat je een goed beeld krijgt van de verschillende mogelijkheden. Kijk goed naar de kosten van het krediet, zowel op basis van de rente als de looptijd en de aflossingen die je kunt doen. Je weet dan goed waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten van de persoonlijke lening die je kunt afsluiten. Een persoonlijke lening vergelijken vormt de beste manier om tot een goede keuze te komen, zodat je een scherpe prijs betaalt voor het krediet.