Persoonlijke lening afsluiten in België

Een persoonlijke lening afsluiten in België, bijvoorbeeld om daar te profiteren van een lagere rente dan hier in Nederland? Op zoek naar mogelijkheden om buiten de Nederlandse BKR om geld te kunnen lenen? Het is de moeite waard om goed te kijken naar de persoonlijke leningen in België. Houd er rekening mee dat het niet bij alle banken mogelijk is om over de grens geld te lenen, terwijl je het inkomen gewoon in Nederland verdient. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat er over het algemeen wel mogelijkheden bestaan tot een persoonlijke lening in het buitenland.

top 3 persoonlijke leningen

Geld lenen over de grens

Wil je geld lenen over de grens en er op die manier voor zorgen dat je buiten het Nederlandse BKR om geld kunt lenen? Houd er rekening mee dat je zelf verantwoordelijk bent voor het geld dat je leent. Het is bijvoorbeeld van belang om er netjes voor te zorgen dat je de maandlasten kunt blijven dragen, zodat je niet in de problemen komt. Je voorkomt op die manier dat de kosten te hoog oplopen, bijvoorbeeld op basis van een persoonlijke lening in België naast een doorlopend krediet waar je in Nederland al gebruik van maakt.

Hypotheek in België

Denk je aan een hypotheek in plaats van een specifieke persoonlijke lening? In dat geval heb je wat meer mogelijkheden in België. Dat heeft te maken met het feit dat je geld leent op basis van je inkomen, maar dat daar bovendien het onderpand in de vorm van een eigen woning tegenover staat. Het betekent in de praktijk dat het risico voor de geldverstrekker kleiner is. Het is daarom gemakkelijker om een hypotheek over de grens af te sluiten dan in aanmerking te komen voor de persoonlijke lening in België waar je graag gebruik van zou maken.

Geld lenen in het buitenland

Geld lenen in het buitenland brengt uitdagingen met zich mee, dat geldt zowel voor België als bijvoorbeeld voor Duitsland. Dit heeft te maken met het feit dat de bank minder zicht heeft op het inkomen dat je verdient, waardoor er sprake is van meer risico. Bovendien kan de bank anders dan in Nederland niet zomaar de gegevens bij het BKR opvragen. Een persoonlijke lening in België heeft daardoor over het algemeen wat meer voeten in de aarde, al is het aan de andere kant niet onmogelijk.