Persoonlijke lening afsluiten voor een restschuld

Een persoonlijke lening afsluiten voor een restschuld? Het is bij verschillende geldverstrekkers mogelijk om de restschuld op die manier te financieren. Het voordeel daarvan is dat je de tijd hebt om het krediet over een langere periode af te lossen, zodat de kosten per maand niet te hoog oplopen.

top 3 persoonlijke leningen

Persoonlijke lening afsluiten

Je kunt een persoonlijke lening afsluiten op het moment dat je een restschuld hebt. De kans is groot dat de geldverstrekker je zal vragen naar waar je het geld voor wilt gebruiken. Door aan te geven dat het gaat om de financiering van een restschuld is het in sommige gevallen mogelijk om daar een rentekorting voor te krijgen. De persoonlijke lening is een bekend krediet om de restschuld te financieren, waarmee je ervoor kunt zorgen dat je dat krediet op basis van een betaalbare maandlast kunt aflossen.

Rentekorting bij een restschuld

Indien er sprake is van een restschuld gaat het om een persoonlijke lening die je wilt gebruiken ter aanvulling op de hypotheek die je waarschijnlijk hebt. Net als bij een persoonlijke lening voor een verbouwing is er sprake van een relatief grote mate van zekerheid voor de bank. Dat leidt ertoe dat het bij sommige geldverstrekkers mogelijk is om een rentekorting te krijgen. Het is als het ware een steuntje in de rug. Houd er rekening mee dat dit vooral mogelijk is bij de bank waar je ook de hypotheek hebt lopen.

Online persoonlijke lening afsluiten

Wil je liever online een persoonlijke lening afsluiten voor de restschuld die je hebt? Je hebt dan de keuze uit een aantal geldverstrekkers, die er met het krediet voor kunnen zorgen dat je de komende periode kunt gebruiken om de kosten terug te betalen. Je betaalt een maandlast op basis van de rente en de aflossingen die je wilt doen. Aan de hand daarvan zorg je er met een persoonlijke lening voor dat je de restschuld kunt dragen en dat je die in bijvoorbeeld 15 jaar tijd kunt aflossen. Gedurende die tijd kun je gebruik maken van hypotheekrenteaftrek voor de persoonlijke lening voor een restschuld.