Kan ik een persoonlijke lening afsluiten met een uitkering?

Benieuwd of je een persoonlijke lening kunt afsluiten met een uitkering? Je hebt minder mogelijkheden dan wanneer je een inkomen verdient uit werk, maar dat neemt aan de andere kant niet weg dat je wel degelijk de mogelijkheid hebt om een krediet af te sluiten. Er zijn aanbieders beschikbaar die je de kans bieden om zelfs bij een uitkering een persoonlijke lening af te sluiten. Dat betekent dat je bijvoorbeeld een paar duizend euro kunt lenen, mits je uitkering hoog genoeg is.

top 3 persoonlijke leningen

Woonsituatie en hoogte van de leningen

Om te berekenen of je een persoonlijke lening met een uitkering kunt afsluiten is het onder andere van belang om je woonsituatie op te geven. Heb je een huurwoning of een koopwoning? Dit is van invloed op de mogelijkheden om geld te lenen. Bij een koopwoning is er sprake van een hypotheekschuld, bij een huurwoning betaal je een (hoge) huur. Daarnaast is het van belang om in een vroeg stadium aan te geven welk bedrag je wilt lenen. Je kunt bijvoorbeeld wel €2.000 lenen met een persoonlijke lening met een uitkering, terwijl een lening van €10.000 of meer aan de andere kant een stuk lastiger zal worden.

Type uitkering en geboortedatum

Verder is het bijvoorbeeld van belang om aan te geven welk type uitkering je hebt. Is er sprake van een werkloosheidsuitkering die slechts tijdelijk duurt? Heb je een AOW-uitkering of wellicht een WAO-uitkering? Het zijn verschillende soorten uitkeringen, op basis waarvan je een meer of minder stabiel inkomen hebt. Die stabiliteit is van belang, net als je leeftijd op het moment van aanvragen. Wil je een persoonlijke lening afsluiten met een uitkering? Houd er dan dus ook rekening mee dat je jouw geboortedatum door dient te geven om een vergelijking te kunnen maken van de mogelijkheden.

Persoonlijke lening afsluiten met uitkering

Je kunt online een persoonlijke lening met uitkering afsluiten, omdat er specifieke aanbieders beschikbaar zijn die je in die gevallen toch een krediet willen verstrekken. Houd er aan de andere kant natuurlijk wel rekening mee dat het geld kost om geld te lenen. Zorg ervoor dat je op voorhand een goed plan maakt om het geleende bedrag weer af te lossen. Op die manier kun je geld lenen met een uitkering, door middel van een persoonlijke lening voor het bedrag dat je nodig hebt voor de uitgave die je wilt doen.