Persoonlijke lening afsluiten zonder vast contract

Wil je een persoonlijke lening afsluiten en ben je benieuwd naar de mogelijkheden daarvoor? Een vast contract is een groot voordeel wanneer je een krediet aan wilt gaan, omdat je op basis van dat inkomen geld kunt lenen. Heb je geen vast inkomen, maar wil je wel graag geld lenen? Houd er dan rekening mee dat daar mogelijk wat haken en ogen aanzitten. Het is echter niet helemaal onmogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten zonder vast contract.

top 3 persoonlijke leningen

Inkomen voor de persoonlijke lening

Normaal gesproken kun je een persoonlijke lening afsluiten op basis van het inkomen uit je vaste contract. Afhankelijk van het inkomen dat je verdient kun je geld lenen, omdat je dit geld vervolgens kunt gebruiken om het krediet weer af te lossen en de rente te betalen. Heb je geen vast contract? Dan is het voor de geldverstrekker een stuk lastiger om in te schatten welke financiële middelen je hebt en welk bedrag aan krediet je maximaal zou kunnen blijven betalen.

Freelancer of flexwerker

Met name wanneer je werkt als freelancer of flexwerker is er geen sprake van een vast contract. Dit betekent dat je inkomen behoorlijk kan schommelen, iets dat onzekerheid meebrengt voor de geldverstrekker. Die onzekerheid kan zich onder andere vertalen in een hogere rente. Houd er dus rekening mee dat je mogelijk wel een persoonlijke lening kunt afsluiten zonder vast contract, mits je bereid bent om daar een wat hoger percentage aan rente voor te betalen. Je betaalt dan als het ware voor het risico dat de geldverstrekker loopt.

Heb je 3 jaar jaarcijfers en leen je niet op het toppen van je kunnen? Daarmee kun je de kans op een persoonlijke lening zonder vast contract aanzienlijk groter maken. Je biedt een belangrijke mate van zekerheid, die je kan helpen om het geld toch te kunnen lenen.

Doorlopend krediet omzetten

Heb je op dit moment al een doorlopend krediet waar je langere tijd gebruik van maakt en wil je dat omzetten naar een persoonlijke lening ? Je kunt dit bijvoorbeeld doen om meer structureel te gaan aflossen. Dat is iets waar geldverstrekkers over het algemeen blij mee zijn. Bovendien zorg je er hiermee voor dat je voor jezelf wat meer zekerheid creëert over het moment waarop je weer van het krediet af bent. Je kunt in een aantal gevallen dan een persoonlijke lening afsluiten zonder vast contract.