Persoonlijke lening voor een auto afsluiten

Een persoonlijke lening voor een auto afsluiten en benieuwd naar de mogelijkheden op dit gebied? Het is een geschikt type krediet, omdat je de beschikking krijgt over een voldoende groot bedrag dat je vervolgens gedurende de looptijd zal aflossen. Aan het eind van de looptijd heb je de lening afgelost, terwijl de auto al vanaf het moment van aanschaf meteen van jou is. Er is dankzij een persoonlijke lening voor de auto geen sprake van huurkoop of lease van een auto.

top 3 persoonlijke leningen

Hoogte van de persoonlijke lening

Zodra je een persoonlijke lening voor een auto wilt afsluiten is het verstandig om goed na te denken over de hoogte van het krediet die je nodig hebt. Wil je die volledig financieren met de lening of wil je daar bijvoorbeeld ook een deel van je spaargeld voor gebruiken? Het is verstandig om er rekening mee te houden dat de auto met name tijdens de eerste paar jaar snel minder waard wordt. Het is daarom prettig om een deel van de auto te financieren met eigen spaargeld. Op die manier komt de resterende hoogte van de persoonlijke lening niet zo snel uit boven de waarde van de auto.

Looptijd van de lening

Daarnaast is het bij het afsluiten van een persoonlijke lening voor een auto van belang om goed te kijken naar de looptijd daarvan. Hoe lang verwacht je de auto te kunnen rijden? Indien je verwacht 4 jaar gebruik te maken van de auto is het van belang om de looptijd te maximaliseren op die 4 jaar. Op die manier kun je voorkomen dat je nog voor de persoonlijke lening van de auto blijft betalen, op het moment dat je die al niet meer rijdt en je een ander model hebt moeten kopen.

BKR-toetsing en boetevrij aflossen

Je kunt de persoonlijke lening voor een auto eenvoudig online vergelijken. Kijk goed naar bijvoorbeeld het rentetarief, maar ook naar het feit dat er een BKR-toetsing plaats zal vinden. Dit zal in alle gevallen zo zijn, omdat je een relatief groot bedrag gaat lenen om de auto te kunnen kopen.

Vergelijk de mogelijkheden om de persoonlijke lening voor de auto vervroegd boetevrij te kunnen aflossen. Heb je onverwacht een meevaller en kun je sneller van de lening af? Je kunt de totale kosten op die manier eenvoudig drukken, waardoor dit een interessante voorwaarde voor het krediet is.