Persoonlijke lening berekenen: rente en aflossing

Een persoonlijke lening berekenen en benieuwd wat daarbij komt kijken? Het gaat om de combinatie tussen de rente en aflossing, dat zijn de factoren die bepalen wat de maandlasten zullen zijn. Je kunt online een berekening maken, zodat je daar goed van op de hoogte bent en je niet voor verrassingen komt te staan.

top 3 persoonlijke leningen

Rente op een persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening is van grote invloed op de kosten die je daarvoor betaalt. Je kunt de kosten van het persoonlijk krediet berekenen aan de hand van de rente die je over het uitstaande bedrag betaalt. Is er bijvoorbeeld sprake van 5% rente bij een geleend bedrag van €10.000? Indien je geen aflossingen zou doen betaal je daarvoor in een jaar tijd €500 aan rente. Je kunt de rente op een persoonlijke lening online berekenen en vergelijken. Aan de hand daarvan krijg je een goed beeld van de kosten voor het geld dat je wilt lenen.

Looptijd en aflossingen

Je kunt een persoonlijke lening berekenen door rekening te houden met de rente, al is het daarnaast van belang om ook naar de looptijd en aflossingen te kijken. Leen je voor een lage rente van 5% per jaar, maar heb je te maken met een looptijd van 10 jaar? De totale kosten kunnen dan hoger uitvallen dan bij een looptijd van bijvoorbeeld 5 jaar en een hogere rente. Het heeft te maken met het feit dat de persoonlijke lening langer door zal lopen, waardoor je daar verdeeld over een langere periode kosten voor maakt.

Online persoonlijke lening berekenen

Je kunt online je persoonlijke lening berekenen, zodat je een goed beeld krijgt van de kosten. Varieer bij voorkeur het bedrag dat je wilt lenen en de looptijd. Kijk vervolgens naar de rente die de verschillende geldverstrekkers je aanbieden, zodat je aan de hand daarvan na kunt gaan wat de kosten zullen zijn. Je kunt binnen enkele minuten een persoonlijke lening berekenen, zodat je daar meteen goed van op de hoogte bent.