Persoonlijke lening in Duitsland: wat zijn de mogelijkheden?

Een persoonlijke lening afsluiten in Duitsland en benieuwd naar de mogelijkheden daarnaar? Duitsland kent net als in Nederland doorlopende kredieten en persoonlijke leningen. Houd er echter rekening mee dat een groot aantal banken inkomsten in het land eist, waar je de lening afsluit. Dat betekent dat je gebruik kunt maken van een persoonlijke lening in Duitsland op het moment dat je daar ook daadwerkelijk voldoende inkomen verdient.

top 3 persoonlijke leningen

Lening in het buitenland

Een lening in het buitenland is wat dat betreft niet automatisch een optie. Dat geldt voor de persoonlijke lening in Duitsland en bovendien ook voor een persoonlijke lening in België. Een lening kun je afsluiten in het land waar je het inkomen verdient, omdat je dat inkomen vervolgens kunt gebruiken om het krediet weer af te lossen. Heb je weinig of helemaal geen inkomen in Duitsland? Dan is het lastig om daar een persoonlijke lening af te sluiten.

Hypotheek in Duitsland

Dat verandert op het moment dat je de persoonlijke lening in Duitsland wilt gebruiken om een woning aan te kopen, die te verbeteren of die te onderhouden. Dat heeft te maken met het feit dat er in dat geval onderpand tegenover staat. Je kunt wel een hypotheek in Duitsland afsluiten, ook in de vorm van een persoonlijke lening. Indien je de persoonlijke lening wilt gebruiken om een auto, een keuken of een andere aankoop te doen is er echter geen sprake van een hypotheek.

Geld lenen in Duitsland

Wil je geld lenen in Duitsland? Dan is het dus van belang om je goed bewust te zijn van het doel dat je daarmee voor ogen hebt. Er bestaan mogelijkheden om een persoonlijke lening in Duitsland af te sluiten wanneer je daar nauwelijks of geen inkomen hebt, maar dat is helaas niet automatisch het geval. Dat betekent dat het in de praktijk de moeite waard is om op voorhand na te gaan in hoeverre je de mogelijkheid hebt om er een persoonlijke lening af te sluiten.