Persoonlijke lening omzetten naar doorlopend krediet: de mogelijkheden

Wil je een persoonlijke lening omzetten naar een doorlopend krediet en ben je daarvoor benieuwd naar de mogelijkheden? Deze hangen onder andere af van de hoogte van het krediet en je huidige inkomen. Het is over het algemeen geen probleem om de lening om te zetten, mits je rekening houdt met een eventuele boeterente wanneer je de persoonlijke lening volledig wilt aflossen om deze over te sluiten. Je lost de persoonlijke lening als het ware 100% af, terwijl je jaarlijks bijvoorbeeld 10 – 20% van de hoofdsom zou mogen aflossen.

top 3 persoonlijke leningen

Meerdere persoonlijke leningen combineren

Benieuwd naar redenen om een persoonlijke lening om te zetten naar een doorlopend krediet? Je kunt op die manier bijvoorbeeld meerdere persoonlijke leningen combineren naar één nieuw krediet. Met dat krediet betaal je slechts voor het bedrag dat je opneemt en heb je de vrijheid om de bedragen af te lossen die je wilt. Bovendien kun je bedragen die je aflost gewoon weer opnieuw opnemen. Wat dat betreft zit het doorlopend krediet heel anders in elkaar dan een persoonlijke lening. Wil je een persoonlijke lening omzetten naar een doorlopend krediet? Kijk dan dus goed naar de verschillen tussen de beide leenvormen.

Meer flexibel krediet

Je kiest met het omzetten van een persoonlijke lening naar een doorlopend krediet vooral voor een meer flexibel krediet. Je hebt de mogelijkheid om het volledige geleende bedrag af te lossen wanneer je wilt en je kunt de aflossingen aan de andere kant ook weer opnemen wanneer je wat meer geld nodig hebt. Bovendien betaal je slechts rente over het bedrag dat je daadwerkelijk opneemt, in plaats van over de volledige som wanneer je gebruik maakt van een persoonlijke lening. Het kan om die reden interessant zijn om een persoonlijke lening om te zetten naar een doorlopend krediet.

Van een persoonlijke lening naar een doorlopend krediet

Wil je van een persoonlijke lening naar een doorlopend krediet? Het is verstandig om het omzetten van de persoonlijke lening eerst aan te vragen bij de nieuwe geldverstrekker. Zodra dit akkoord is kun je de oude geldverstrekker aangeven dat je niet langer gebruik wenst te maken van de persoonlijke lening. De kans is groot dat er sprake zal zijn van een boeterente. Je kunt de boeterente laten berekenen, zodat je op basis daarvan kunt berekenen of het ook financieel interessant is om de persoonlijke lening om te zetten naar een doorlopend krediet.