Persoonlijke lening: online maandlasten berekenen

Een persoonlijke lening afsluiten, maar niet voordat je een berekening hebt gemaakt van de maandlasten? Dit kan gewoon online, zodat je de verschillende beschikbare persoonlijke leningen goed met elkaar kunt vergelijken. Je kunt de maandlasten berekenen op basis van het leenbedrag waar het om gaat, de looptijd van de persoonlijke lening en natuurlijk het rentepercentage dat je zal betalen. Die gegevens helpen je om de maandlasten te berekenen, zodat je daar op voorhand goed van op de hoogte bent.

top 3 persoonlijke leningen

Leenbedrag

Om van een persoonlijke lening de maandlasten te berekenen dien je allereerst aan te geven om welk leenbedrag het gaat. Wil je bijvoorbeeld een bedrag lenen van €15.000? De maandlasten liggen dan hoger dan wanneer je aan de andere kant een bedrag van €3.000 wilt lenen. Dat heeft te maken met het feit dat je een hoger bedrag per maand aan rente betaalt en dat je bovendien ook grotere bedragen af dient te lossen. Je kunt online van een persoonlijke lening de maandlasten berekenen, waarmee je als het ware berekent welk bedrag je maandelijks zal betalen om gebruik te kunnen maken van het krediet en dit ook weer netjes op tijd terug te betalen.

Looptijd van de persoonlijke lening

Je kunt van een persoonlijke lening de maandlasten berekenen door bovendien rekening te houden met de looptijd. Zou je de lening van €15.000 afsluiten voor een periode van 5 jaar? De maandlasten zijn dan hoger dan wanneer je het krediet afsluit voor 10 jaar. Dat heeft te maken met het feit dat je het krediet in dat geval in 120 maanden terug mag betalen, waardoor de aflossing lager ligt dan wanneer je ervoor kiest om het volledige bedrag in 60 maanden tijd terug te betalen. Op die manier is de looptijd van grote invloed op de maandlasten van een persoonlijke lening.

Rentepercentage

Ten derde kun je van een persoonlijke lening de maandlasten berekenen door aan te geven welk rentepercentage je zal betalen. Betaal je over een leenbedrag van €15.000 met een looptijd van 5 jaar bijvoorbeeld 4,7% rente per jaar? Er is dan sprake van een maandlast van €281. Slaag je erin een lagere rente te vinden van 3,7% per jaar? In dat geval betaal je nog €274 per maand, waardoor je jaarlijks enkele tientjes in je zak houdt. Op die manier kun je de maandlasten van een persoonlijke lening berekenen.