Persoonlijke lening voor een verbouwing

Een persoonlijke lening afsluiten voor een verbouwing? Indien het gaat om de verbouwing van je hoofdwoning kun je daarvoor gebruik maken van fiscale voordelen. Dat betekent dat je de rente die je betaalt mag aftrekken van je belastbaar inkomen. Op die manier profiteer je van de hypotheekrenteaftrek voor je persoonlijke lening voor een verbouwing, waardoor de kosten een stuk lager uitvallen.

top 3 persoonlijke leningen

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

Wil je een persoonlijke lening afsluiten voor een verbouwing, of twijfel je ten opzichte van het doorlopend krediet? Het is verstandig om de beide varianten van kredieten goed met elkaar te vergelijken. De persoonlijke lening voor een verbouwing zorgt bijvoorbeeld voor een grote mate van duidelijkheid. De rente staat vast en je kunt op voorhand berekenen welke aflossingen en rentebetalingen je zal doen. Met een persoonlijke lening voor een verbouwing kom je niet voor verrassingen te staan, waardoor je op ieder moment goed weet waar je aan toe bent.

Kies je aan de andere kant niet voor een persoonlijke lening voor een verbouwing en sluit je een doorlopend krediet af? Je kunt dan rekenen op een grotere mate van flexibiliteit. Dat heeft te maken met het feit dat je dit type krediet gewoon kunt aflossen wanneer je wilt, zonder dat er sprake is van een eventuele boete.

Rente over persoonlijke lening aftrekken

Sluit je de persoonlijke lening voor een verbouwing af? Indien je het geld gebruikt voor de verbetering van je hoofdverblijf kun je de rente fiscaal aftrekken. Het betekent in de praktijk dat je op een voordelige wijze gebruik kunt maken van het krediet. Je betaalt in eerste instantie de volledige rentelasten aan de geldverstrekker. Aan de andere kant daalt de belasting die je over je inkomen betaalt, omdat je de rente mag aftrekken van het belastbaar inkomen. Op die manier krijg je als het ware geld terug, waardoor er sprake is van een fiscaal voordelige persoonlijke lening voor een verbouwing.

Persoonlijke lening voor verbouwing of recreatiewoning

Wil je een persoonlijke lening voor een verbouwing van een recreatiewoning afsluiten ? Houd er dan rekening mee dat de rente niet fiscaal aftrekbaar is. De recreatiewoning geldt niet als je hoofdverblijf, waardoor er andere fiscale regels gelden. Indien je meer wilt weten over de mogelijkheid om de rente over een persoonlijke lening voor een verbouwing af te trekken is het verstandig om daar over te spreken met een fiscaal specialist. Op die manier kom je als het gevolg van de persoonlijke lening niet voor verrassingen te staan.