Persoonlijke lening voor een keuken afsluiten

Een persoonlijke lening voor een keuken afsluiten en benieuwd naar de mogelijkheden? Wil je graag weten waar je op dient te letten om het krediet af te sluiten? We zetten een aantal belangrijke zaken voor je op een rij. Zorg ervoor dat je het doel van de persoonlijke lening duidelijk maakt en dat je de looptijd bijvoorbeeld afstemt op de economische levensduur van de keuken. De rente op de persoonlijke lening voor de keuken is onder andere afhankelijk van je bron van inkomsten.

top 3 persoonlijke leningen

Doel van de persoonlijke lening

In steeds meer gevallen dien je het doel van de persoonlijke lening op te geven, op het moment dat je die online aanvraagt. Zodra je een persoonlijke lening voor de keuken afsluit is het dus van belang om aan te geven dat het om een keuken gaat. Het voordeel daarvan is dat dit de waarde van de woning kan verhogen, waardoor er sprake is van een waardevaste investering. Een kredietverstrekker weet aan de andere kant ook dat je de keuken losstaand niet zomaar kunt verkopen, zoals dat met een auto bijvoorbeeld wel kan. Het doel van de lening is daardoor van invloed op het risico en daarmee op de rente die je betaalt.

Looptijd en de levensduur

Zodra je een persoonlijke lening voor een keuken wilt afsluiten is het verstandig om de looptijd af te stemmen op de te verwachten levensduur van de keuken. Gaat de keuken in ieder geval 5 jaar mee en blijft deze in die periode nog redelijk wat waard? Door de looptijd niet langer te maken dan 5 jaar voorkom je dat je langer door dient te betalen voor een keuken die aan de andere kant geen waarde meer heeft of al aan vervanging toe is.

Rente op de persoonlijke lening

De rente op de persoonlijke lening voor de keuken hangt bovendien af van het inkomen dat je gebruikt om het krediet weer terug te betalen. Heb je een uitkering of aan de andere kant inkomen uit een vaste baan? Dit is van invloed op de rente die je betaalt voor de persoonlijke lening voor de keuken. Het is daarom verstandig om hierover in gesprek te gaan met de geldverstrekker en op voorhand een berekening te laten maken van de kosten waar je rekening mee dient te houden. Je komt dan niet voor verrassingen te staan op het moment dat je een persoonlijke lening voor een keuken afsluit.