Prepaid creditcard: hoe werkt dat?

Gebruik maken van een prepaid creditcard en benieuwd hoe dat werkt? Het is een specifiek type kredietkaart, waarmee je niet de mogelijkheid hebt om op krediet te kopen. In plaats daarvan dien je vooraf geld te zetten op een rekening gekoppeld aan de prepaid creditcard. Vervolgens kun je de kaart gebruiken om betalingen te doen. Het voorkomt hoge kosten, indien je aan de prepaid creditcard niet voldoende hebt kun je daar bijvoorbeeld een minilening naast afsluiten.

top 3 minileningen

Wat is het voordeel van een prepaid creditcard?

Een prepaid creditcard biedt je niet de mogelijkheid om krediet op te nemen, waardoor er geen BKR check nodig is op het moment dat je deze aanvraagt. Daar komt bij dat je in ieder geval geen schulden kunt maken, je kunt met een prepaid creditcard niet meer uitgeven dan je op dat moment tot je beschikking hebt. Bijkomend voordeel is dat je met een prepaid creditcard van een van de bekende merken wel gewoon overal terecht kunt waar je met een creditcard dient te betalen. Kun je vanwege de BKR check geen reguliere creditcard krijgen? Dan vormt de prepaid creditcard een goed alternatief, eventueel in combinatie met een minilening.

Nooit te hoge kosten

Je voorkomt met een prepaid creditcard dat de kosten te hoog oplopen, je kunt namelijk maximaal uitgeven wat er op de gekoppelde rekening staat. Wil je een etentje afrekenen met de prepaid creditcard of een weekendje weg? Zorg ervoor dat er voldoende geld beschikbaar is op de rekening, zodat je de betaling kunt doen. De prepaid creditcard is slechts de vorm die het mogelijk maakt om te betaling, bijvoorbeeld in een hotel waar de receptie alleen het gebruik van een creditcard accepteert en waar je dus niet op de reguliere wijze kunt pinnen.

Minilening voor extra geld

Heb je een creditcard, maar even niet voldoende geld om daar bepaalde aankopen mee te doen? Je kunt in dat geval een minilening aanvragen, waarvoor ook geen BKR check nodig is. Dat betekent dat je het geld vervolgens kunt storten op de rekening voor de prepaid creditcard, zodat je daarmee de uitgave kunt doen die je wilt. Je hoeft dat dan niet zelf op je rekening te hebben, al is het wel van belang om het geld dat je uitgeeft met de prepaid creditcard weer tijdig terug te betalen aan de geldverstrekker.