Private lease ook zonder BKR registratie mogelijk

private lease en bkr

Autorijden via private lease heeft vele voordelen. Het is niet voor niets dat steeds meer Nederlandse automobilisten kiezen voor private lease. De afgelopen jaren is het aantal mensen dat rijdt via private lease enorm gegroeid, en de verwachting is dat dit de komende jaren ook zal blijven groeien. De grootste voordelen van rijden via private lease is dat je één vast bedrag per maand betaalt, een nieuwe, kwalitatieve en veilige auto rijdt en dat er geen extra kosten bijkomen wanneer de auto in onderhoud gaat. Daarnaast hoef je vooraf geen groot bedrag te betalen om een nieuwe auto te rijden. In veel gevallen zal het private lease contract echter wel bij BKR geregistreerd worden. Toch is dat niet altijd het geval.

Registratie bij BKR

Wanneer je een private lease contract aangaat met een leasemaatschappij, hoort daar een betalingsverplichting bij voor de periode dat het contract loopt. Deze financiële verplichting wordt vaak geregistreerd bij BKR omdat bepaalde bedrijven en instanties dit willen weten van je. Denk bijvoorbeeld aan de bank, wanneer je hier een hypotheek wil afsluiten. De totale waarde van jouw private lease contract kan invloed hebben op het bedrag dat jij bij de bank kan lenen voor je nieuwe huis. Als je een private lease contract aangaat terwijl je al een hypotheek hebt, zal dit geen invloed hebben op je lopende hypotheek.

Een registratie bij BKR is niet per definitie iets negatiefs, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Een geldverstrekker kan hier inderdaad zien dat je een betalingsverplichting bij een andere partij hebt, maar kan hier ook zien dat je een goede betaler bent die netjes op tijd de rekeningen betaalt.

Niet alle leasemaatschappijen registreren bij BKR

In Nederland kiezen niet alle leasemaatschappijen ervoor om het leasecontract (volledig) bij BKR te registreren. Zo zijn er een aantal leasemaatschappijen die slechts een deel van de waarde van het contract registreren, of zelfs helemaal niets. Dit betekent dat je bij deze maatschappijen een leasecontract kunt aangaan met een gedeeltelijke of zelfs geen BKR registratie, waardoor het geen invloed heeft op jouw hypotheek mogelijkheden. Private lease zonder BKR registratie kan dus een hele interessante optie zijn wanneer je verwacht op korte termijn een hypotheek of lening af te sluiten. Tegelijkertijd betekent dit ook dat de leasemaatschappij in dat geval niet is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease.

Deze leasemaatschappijen doen vaak ook geen BKR check wanneer jij een aanvraag voor een private lease contract doen. Dit maakt het wat makkelijker om in aanmerking te komen voor een auto via private lease.

Wanneer je een private lease contract aangaat, denk dan goed na over de financiële gevolgen die dit heeft. Als je niet wil dat deze financiële verplichting (gedeeltelijk) wordt geregistreerd bij BKR, neem dan zeker een kijkje bij de maatschappijen die je hierbij kunnen helpen.