Registreert de bank mijn doorlopend krediet bij het BKR?

Het Bureau Krediet Registratie registreert in Nederland de leningen die er worden afgesloten. Benieuwd of de bank een doorlopend krediet bij het BKR registreert? Dat is normaal gesproken inderdaad het geval. De bank zorgt er daarmee voor dat het bij toekomstige aanvragen duidelijk is dat u dit krediet heeft lopen. Met de registratie op zich is niets mis, het wordt past lastig op het moment dat u daar een negatieve registratie heeft, een aantekening ten aanzien van problemen met een lopende of in het verleden lopende lening.

Registratie door het BKR

De registratie van een doorlopend krediet door het BKR heeft in principe geen invloed op de mogelijkheden. Tenminste, op het moment dat je nog geen andere kredieten hebt lopen. De bank zal eerst bij het BKR opvragen of je nog andere kredieten hebt lopen.

Heb je een ander krediet lopen? Indien dit binnen de mogelijkheden valt op basis van je inkomen is er doorgaans niets aan de hand. Vraagt de bank voor het doorlopend krediet bij het BKR de gegevens op en blijkt er sprake van een achterstand of problemen in het recente verleden? Houd er rekening mee dat het in die gevallen lastig zal zijn om een nieuw doorlopend krediet af te sluiten.

Doorlopend krediet of ander type lening

Zodra je een doorlopend krediet of een ander type lening? Net als bij het afsluiten van een creditcard kun je er vanuit gaan dat er een aanvraag bij het BKR ingediend zal worden. Op basis daarvan moet duidelijk worden of je al andere kredieten hebt lopen en of het op basis van je inkomen mogelijk is om deze lening aan te gaan.

Registratie bij het BKR

De bank registreert een nieuw doorlopend krediet bij het BKR, zodat het in de toekomst duidelijk is dat je dit krediet hebt lopen. Dat hoeft verder overigens geen gevolgen te hebben, mits je de bedragen die je opneemt ook weer aflost en je daar netjes de rente over betaalt. De registratie op zich heeft wat dat betreft weinig voeten in de aarde, er is pas sprake van gevolgen op het moment dat er problemen ontstaan. Een negatieve BKR registratie voor een doorlopend krediet kan jarenlang gevolgen hebben.