Rood staan: is een minilening goedkoper?

Loop je het risico op rood staan? Een minilening is vaak goedkoper. Bovendien kun je de minilening na een paar weken weer aflossen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van je salaris. Je kunt een paar honderd euro lenen, waarmee je voorkomt dat je rood komt te staan en je geen stok achter de deur hebt om daar weer vanaf te komen. Rood staan kan je van de regen in de drup brengen, met een minilening zorg je ervoor dat je goedkoper uit bent en je na een paar weken weer schuldenvrij verder kunt.

top 3 minileningen

Rood staan is relatief duur

Rood staan is relatief duur, een minilening is vaak goedkoper. Dat heeft te maken met het feit dat de bank je direct een hoge rente berekent op het moment dat je rood komt te staan. Het is niet vreemd om tegen de 10% rente te betalen over rood staan, een minilening is over het algemeen een stuk goedkoper. Je kunt wat dat betreft beter een minilening afsluiten en voorkomen dat je rood komt te staan dan het op z’n beloop laten. Bovendien heb je met de minilening een duidelijk geleend bedrag voor handen, zodat je ook weet wat je af dient te lossen.

Minileningen vergelijken met rood staan

Wil je minileningen vergelijken met rood staan of de minileningen van diverse aanbieders onderling vergelijken? Je kunt dat eenvoudig online doen, zodat je goed weet waar je aan toe bent en weet wat er mogelijk is. Het is in ieder geval de moeite waard om de minileningen onderling op een rijtje te zetten en ten opzichte van rood staan na te gaan wat het meest voordelig is. Een minilening kost over het algemeen minder dan rood staan, terwijl je de zaken bovendien zelf goed in de gaten kunt houden.

Online minilening afsluiten

Wil je niet rood staan en gebruik maken van de goedkopere minilening? Je kunt die gewoon online aanvragen, je hoeft daar de deur niet voor uit. Het is voldoende om aan te geven wat je wilt lenen. De aanbieder zal je aangeven na hoeveel dagen je het bedrag weer terug dient te betalen en hoe lang het duurt voordat het geld op je rekening staat. Wil je niet rood staan, maar een goedkopere minilening gebruiken? Zorg er dan voor dat je die in ieder geval op tijd aanvraagt.