Stadsbank van lening of minilening afsluiten

Denk je aan de stadsbank van lening of wil je een minilening afsluiten zodat je wat extra geld kunt krijgen? Het zijn twee verschillende mogelijkheden, die je goed met elkaar dient te vergelijken om een keuze te maken. De stadsbank van lening in Amsterdam bestaat al sinds 1614 en is een bekend begrip in de stad en de rest van Nederland. Online kun je eenvoudig een minilening afsluiten, je hebt wat dat betreft verschillende mogelijkheden om aan geld te komen.

top 3 minileningen

Stadsbank van lening

Benieuwd hoe de stadsbank van lening werkt en hoe je daar gebruik van kunt maken in relatie tot een minilening? De stadsbank van lening biedt je de mogelijkheid om spullen in bewaring te geven, waar je vervolgens een bepaald bedrag voor krijgt uitgekeerd. Heb je bijvoorbeeld een gouden horloge liggen of iets anders van waarde? Je hebt bij een stadsbank van lening de mogelijkheid om je spullen in te zetten om geld los te krijgen, waarmee je vervolgens kunt doen wat je wilt.

Daarnaast is er een sociale bank bij de gemeente beschikbaar. Op het moment dat je in geldproblemen zit heb je daar de mogelijkheid om een krediet af te sluiten. Die sociale stadsbank van lening is beschikbaar voor iedereen die niet meer dan 130% van het minimuminkomen verdient. Op die manier zorgt de stadsbank van lening ervoor dat je de mogelijkheid hebt om bij geldproblemen een krediet af te sluiten, waarmee je ervoor kunt zorgen dat je daar weer uit kunt komen.

Minilening afsluiten

Als alternatief voor de stadsbank kun je online een minilening afsluiten. Benieuwd naar het voordeel daarvan? Je hebt je geld over het algemeen wat sneller tot je beschikking, je hoeft daar anders dan bij de stadsbank eigenlijk niet op te wachten. Een belangrijke voorwaarde voor een minilening is wel dat je een inkomen hebt, in de meeste gevallen dien je aan te tonen dat je werk hebt of je een uitkering ontvangt. Je kunt op basis daarvan een minilening afsluiten.

Het is bij de stadsbank van lening niet nodig om een inkomen te kunnen overleggen, je kunt als alternatief je waardevolle spullen in bewaring geven. Het is verstandig om de beide mogelijkheden goed met elkaar te vergelijken en op basis daarvan te kiezen tussen de stadsbank van lening en een minilening.