Verantwoord lenen met de minilening: hoe doe ik dat?

Wil je verantwoord lenen met een minilening en ben je benieuwd hoe je dat het best kunt aanpakken? We zetten een aantal voorwaarden voor je op een rij, net als dingen waar je zelf aan dient te denken. Op die manier sluit je een minilening af voor bedragen die je tijdelijk nodig hebt, die je bovendien weer netjes kunt aflossen. Heb je geen vast inkomen? Houd er dan rekening mee dat het lastig is om verantwoord te lenen door gebruik te maken van een minilening.

top 3 minileningen

Voorwaarden voor een minilening

Je kunt verantwoord geld lenen met de minilening door in ieder geval aan de voorwaarden te voldoen die de geldverstrekkers daarvoor stellen:

  •  Je bent 21 jaar of ouder
  •  Je verdient minimaal €900 netto per maand
  •  Je hebt een vaste verblijfplaats in Nederland

Aan de hand van die voorwaarden zorgen de geldverstrekkers ervoor dat je verantwoord geld kunt lenen met de minilening. Het is van belang dat je volwassen bent, dat je voldoende verdient en je in Nederland woonachtig bent. Voldoe je niet aan een van de voorwaarden? Dan kun je waarschijnlijk niet verantwoord geld lenen door middel van een minilening en kom je daarvoor dus ook niet in aanmerking.

Eigen financiële positie

Wil je verantwoord geld lenen met de minilening? Dan is het bovendien verstandig om daar zelf goed over na te denken. Heb je na de periode van 2 – 3 weken de mogelijkheid om het bedrag weer direct af te lossen, bijvoorbeeld op het moment dat je salaris ontvangt? Heb je al andere kredieten lopen en kun je die er bij blijven betalen? Heb je het geld dat je wilt lenen met de minilening daadwerkelijk op dit moment nodig? Het zijn belangrijke vragen, door middel van het antwoord daarop kun je verantwoord geld lenen met de minilening van een van de aanbieders.

Geld lenen zonder vast inkomen

Heb je geen vast inkomen en wil je gebruik maken van een minilening? De kans is klein dat je daarvoor in aanmerking komt, je zal moeten zoeken naar andere mogelijkheden. Dat heeft er vooral mee te maken dat je zonder vast inkomen maar moeilijk verantwoord geld kunt lenen door middel van de minilening. Je hebt er een vast inkomen voor nodig, waarmee je ervoor zorgt dat je het geleende bedrag weer netjes kunt aflossen zodra de looptijd van het minikrediet erop zit.