Wat zijn de voor- en nadelen van een creditcard?

Benieuwd naar de creditcard voor- en nadelen? Je hebt de mogelijkheid om er haast overal ter wereld mee te betalen. Hier staat aan de andere kant tegenover dat de aankopen die je niet meteen kunt afrekenen wat duurder worden, als het gevolg van de rente die je over het krediet dient te betalen. Je kunt aan de andere kant standaard rekenen op een creditcard verzekering, waardoor de aankopen die je doet in ieder geval goed beschermd zijn. We zetten de creditcard voor- en nadelen iets meer uitgebreid voor je op een rij.

Betalen op miljoenen punten: online en offline

Binnen de creditcard voor- en nadelen is het allereerst een groot voordeel dat je op miljoenen punten kunt afrekenen, zowel online als offline. Praktisch overal ter wereld heb je met een creditcard van bijvoorbeeld MasterCard of VISA de mogelijkheid om betalingen te doen en geld op te nemen. Dat kan zowel in Nederland als in het buitenland. De creditcard wordt over het algemeen een stuk beter geaccepteerd dan de Maestro-bankpassen die we in Nederland gebruiken. Uiteraard kun je de creditcard gebruiken om zowel in fysieke winkels als online af te rekenen, waardoor je er werkelijk alle kanten mee op kunt.

Rente over aankopen die je meteen terugbetaalt

Zit er binnen de creditcard voor- en nadelen ook een nadeel aan het gebruik van deze kaart? Het is natuurlijk een voordeel dat je aankopen op krediet kunt afrekenen. Het nadeel daarvan is dat je op termijn rente dient te betalen, indien je de bedragen aan het eind van de maand niet meteen terug kunt betalen. Er wordt dan automatisch een krediet geopend, waardoor de uiteindelijke aanschafprijs van de producten wat duurder uit zal vallen. Houd er dus rekening mee dat je rente betaalt over de aankopen binnen de bestedingslimiet die je aan het eind van de maand niet meteen kunt afrekenen.

Creditcard verzekering

Tenslotte kun je binnen de creditcard voor- en nadelen rekenen op een creditcard verzekering. Deze zorgt ervoor dat je zorgeloos aankopen kunt doen. De verzekering dekt de aankopen die je doet. Bestel je online een pakket dat niet aankomt of blijkt je aankoop niet te voldoen aan de verwachtingen? Geen probleem, dankzij de verzekering sta je er in ieder geval niet alleen voor.

Het is wat dat betreft de moeite waard om de creditcard voor- en nadelen zelf op een rij zetten. Wil je een creditcard aanvragen om daar gebruik van te maken? Je kunt online de verschillende varianten met elkaar vergelijken.