De voordelen van een doorlopend krediet

Wil je graag je huis gaan verbouwen maar weet je niet precies hoeveel de verbouwing gaat kosten? Dan is een doorlopend krediet misschien wel interessant voor jou. Een doorlopend krediet is een uiterst flexibele lening. Je kunt namelijk met het afgeloste bedrag namelijk opnieuw een bedrag lenen tot de vooraf afgesproken kredietlimiet.

top 3 doorlopend krediet

Doorlopend krediet: hoe werkt het?

Wanneer je kiest voor een doorlopend krediet en dit afsluit, dan krijg je te maken met een kredietlimiet. Dit is het bedrag dat je maximaal kunt lenen bij jouw kredietverstrekker. Vervolgens hoef je niet het gehele bedrag in één keer op te nemen. Dit mag wel. Een doorlopend krediet is erg flexibel, dit is erg prettig voor veel mensen. Je kunt ervoor kiezen om iedere keer opnieuw geld op te nemen tot aan het afgesproken leenbedrag. Heb je inmiddels een bedrag afgelost en kom je erachter dat je voor jouw verbouwing toch nog wat extra geld nodig hebt? Dan kun je dus opnieuw geld opnemen. Daarnaast zijn looptijd en rente van een doorlopend krediet variabel.

Kosten doorlopend krediet

Wanneer je een doorlopend krediet afsluit betaal je iedere maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Het rentepercentage is hierbij dus variabel. Dit houdt in dat het percentage tijdens de lening zowel kan stijgen als dalen. Als de rente stijgt, dan los je minder af. Over het algemeen geldt: hoe hoger de kredietlimiet, hoe lager het rentepercentage. Daarnaast is de looptijd van een doorlopend krediet variabel. Dit betekent dat wanneer je de lening hebt afgelost en geen extra geld meer denkt nodig te hebben, dan kun je de lening stopzetten.

Voordelen doorlopend krediet

We hebben het al een aantal keer genoemd: het grote voordeel van een doorlopend krediet is de flexibiliteit van de lening. Je kunt geld aflossen en geld opnemen wanneer je maar wilt.

Andere voordelen:

– Je hoeft niet in één keer het gehele bedrag op te nemen

– Je kunt afgeloste bedragen opnieuw opnemen

– Wanneer je extra aflost, wordt er geen boete in rekening gebracht

– Je betaalt alleen over het uitstaande bedrag rente

– Het bedrag, de maandelijkse kosten van het krediet blijven over het algemeen hetzelfde