Waarom zou ik een lening oversluiten?

Denk je na over het oversluiten van een lening? Waarom zou je een lening oversluiten? Het is een bekende vraag van veel mensen. In principe heeft het oversluiten van een krediet twee belangrijke voordelen:

  • Een lagere rente en dus lagere kosten
  • Meer overzicht over meerdere leningen

Lagere rente voor de lening

De meeste mensen sluiten een lening over om een lagere rente af te kunnen spreken, met een andere financier. Heb je in het verleden bijvoorbeeld een lening afgesloten tegen een rente van 8% per jaar en heb je de mogelijkheid die op ieder moment af te lossen? Zodra er een geldverstrekker beschikbaar komt die je slechts 5% per jaar rekent betekent dit dat je flink op de maandlasten kunt besparen. Je bent een stuk voordeliger uit, zonder dat je een daadwerkelijke aflossing hoeft te doen. Je gebruikt het geld van de nieuwe geldverstrekker om de oude netjes af te betalen.

Goedkoopste lening afsluiten

Het is daarom altijd een goed idee om goed te kijken naar de kosten van een lening, zodra je de goedkoopste minilening afsluit hoef je die op termijn niet over te sluiten. Bovendien kent een minilening een korte looptijd, zodat je die snel weer afbetaalt en je er vanaf bent.

Gaat het om een ander type krediet? Je kunt meerdere leningen met elkaar vergelijken om eenvoudig de laagste rente af te spreken. Daarnaast benieuwd waarom je een lening zou oversluiten wanneer je dat niet direct kostenvoordeel oplevert? Er is nog een andere belangrijke reden beschikbaar.

Meer overzicht over meerdere leningen

Veel mensen die zich afvragen waarom ze een lening zouden oversluiten letten alleen op de kosten die zij maandelijks betalen. Er is echter nog een andere belangrijke reden beschikbaar, namelijk met betrekking tot het overzicht. Heb je op dit moment 3 kleine leningen lopen, samen goed voor een bedrag van ongeveer €2.200? Het is de moeite waard om die drie leningen over te sluiten naar een enkele nieuwe leningen. Het is je dan goed duidelijk hoeveel er nog open staat, hoeveel rente je maandelijks betaalt en hoe lang het nog duurt voordat je de lening na het oversluiten hebt afgelost.