Wat is de looptijd van een minilening?

Benieuwd naar de looptijd van een minilening, bijvoorbeeld omdat je tijdelijk wat extra geld nodig hebt? Wil je een paar honderd euro lenen om ervoor te zorgen dat je de TV kunt vervangen of je een nieuwe wasmachine kunt kopen? De looptijd van een minilening is kort, wat betekent dat je daar niet lang aan vast hoeft te zitten. Dit vraagt aan de andere kant om een heldere planning, waarmee je ervoor zorgt dat je vlot voldoende geld beschikbaar hebt om het geleende bedrag ook weer terug te betalen aan de aanbieder.

top 3 minileningen

Korte looptijd van een minilening

De looptijd van een minilening is kort, het gaat over het algemeen slechts om een paar weken. Een paar van de aanbieders van minileningen hanteren een looptijd van 15 dagen. Dat betekent dat je het geld ruim twee weken op je rekening hebt staan, daarna dien je het bedrag weer terug te betalen. Wens je een langere looptijd van de minilening, bijvoorbeeld omdat het nog even duurt totdat je weer salaris ontvangt? In dat geval kun je gebruik maken van een andere aanbieder, die je bijvoorbeeld 30 dagen lang het geld verstrekt dat je nodig hebt.

Afsluiten en aflossen

Wil je een minilening afsluiten en weer op tijd aflossen? Dan is het verstandig om al op voorhand rekening te houden met de looptijd hiervan. Je zorgt er daarmee voor dat je al op voorhand weet wanneer je het geleende bedrag weer terug dient te betalen. Krijg je over 2 weken weer salaris of moet je daar nog even 3 weken op wachten? Het is verstandig om de looptijd van de minilening daarop af te stemmen. Je voorkomt daarmee dat je het geld nog niet beschikbaar hebt op het moment dat je dit af dient te lossen.

Minileningen vergelijken

Wil je de verschillende minileningen vergelijken, bijvoorbeeld om een beeld te krijgen van de looptijd die de verschillende aanbieders hanteren? Sommige aanbieders bieden je de mogelijkheid het geld 15 – 30 dagen te lenen, zodat je zelf aan kunt geven hoe lang je het geld nodig hebt en wanneer je dat weer netjes zal terugbetalen. Anderen gebruiken bijvoorbeeld een looptijd van 21 dagen, het geld dient dan na 3 weken weer beschikbaar te zijn. Aan de hand van de looptijd van de minilening kun je een keuze maken uit de verschillende aanbieders en zorgen voor een nette aflossing van het bedrag dat je tijdelijk leent om wat extra middelen achter de hand te hebben.